in

Deponija u Besnom foku i dalje čeka da se ispune obećanja

Deponija u Besnom foku

Prošlo je više od mesec dana od kada je trijumfalno započeto čišćenje deponije u Besnom foku, uz prisustvo gradskih i opštinskih službenika, ali i bliceve medijske sile.

Da se podsetimo, sve je počelo početkom marta, kada su sugrađani iz Besnog foka objavili oglas da prodaju svoju ogromnu deponiju. Ova zanimljiva šala imala je za cilj da skrene pažnju na njihov nerešiv problem.

Deponija u martu ove godine

Kada je Vaš Lobi preuzeo na sebe da promoviše ovu priču, ipak su se javili neki izgledi za napredak u rešavanju problema. Uključila su se u akciju i ekološka udruženja sa leve obale, ali i opština je počela ozbiljnije da reaguje na problem u Besnom foku.

I zaista smo verovali da će problem biti rešen kada su krajem aprila gradske službe „zasukale rukave“ pred kamerama medijskih kuća.

Ali šta se desilo?

Tog dana u aprilu, mašinerija komunalnih preduzeća zaista je odnela nekoliko tura smeća sa deponije. A smeća je stvarno bilo jako puno.

Vredno su tovarili kamione i odvozili, i niko se tada nije brinuo kada su rekli da je za taj dan posao završen i da će doći ponovo da odnesu i očiste ostatak deponije.

Deponija danas

I više nisu došli, jer slikanje je bilo završeno. Verovatno su zaboravili ili su čekali da svi drugi zaborave na ovu priču.

Ipak, ne verujemo da će se to i desiti, jer sugrađani iz Besnog foka i dalje svakodnevno gledaju ovo ruglo i ne zaboravljaju obećanja koja su im data.

Red bi bio da se posao i završi, zar ne?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Danas ponovljena blokada saobraćaja u Borči

Devojka preminula nakon skoka sa Pančevačkog mosta