Da li će konačno nestati deponija u Besnom Foku? - www.lobi-info.rs

Da li će konačno nestati deponija u Besnom Foku?

2 minuta za čitanje
1

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas akciji čišćenja i uređivanja naselja Besni fok na teritoriji opštine Palilula.

„Nalazimo se na jednoj od najudaljenijih tačaka od centra grada, gde ljudi, nažalost, nemaju sve prednosti i pogodnosti mnogih drugih građana. U ovom naselju ima dosta problema, a jedan od najvećih je „divlja” deponija koja je pravljena skoro pedeset godina i koju niko do sada nije čistio. Ovo će biti jedna od 25 deponija koje su uklonjene u prvih devet dana akcije“ – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podvukao da su građani predložili čišćenje čak 350 deponija, što je pokazatelj veličine ovog problema u Beogradu. On je najavio i izmene zakonskih propisa, koji bi predvideli strožije kažnjavanje autoprevoznika koji odlažu građevinski materijal mimo Vinče, gde je to predviđeno i gde će u budućnosti biti izgrađeno postrojenje za preradu ovog otpada, kako bi on mogao biti ponovo upotrebljen.

„Takvi prekršioci moraju biti kažnjavani oduzimanjem kamiona. U protekle tri i po godine očišćeno je 2.000 „divljih” deponija u Beogradu, procenjuje se da ih ima još mnogo više, zbog čega je vreme da svi počnu odgovornije da se ponašaju“ – istakao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su Kovilovo, Besni fok, Padinska skela, Glogoljski rit, Jabučki rit, Dunavac naselja koja ne smeju i neće biti zaboravljena.

Izvor: Blic

1 Comment

  1. Kad onako malo naselje napravi onoliko đubreta… Zatvorenike treba uposliti da čiste svud po Srbiji.

Leave a Reply

Prethodna priča

APEL! Mala Zoka ostaje bez aparata za disanje, spasimo njen život

Sledaća priča

Kakva je sudbina porodica u zgradama Trudbenika u Krnjači?

Poslednje od Vesti