Da li će konačno nestati deponija u Besnom Foku?

u Vesti

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas akciji čišćenja i uređivanja naselja Besni fok na teritoriji opštine Palilula.

“Nalazimo se na jednoj od najudaljenijih tačaka od centra grada, gde ljudi, nažalost, nemaju sve prednosti i pogodnosti mnogih drugih građana. U ovom naselju ima dosta problema, a jedan od najvećih je „divlja” deponija koja je pravljena skoro pedeset godina i koju niko do sada nije čistio. Ovo će biti jedna od 25 deponija koje su uklonjene u prvih devet dana akcije” – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podvukao da su građani predložili čišćenje čak 350 deponija, što je pokazatelj veličine ovog problema u Beogradu. On je najavio i izmene zakonskih propisa, koji bi predvideli strožije kažnjavanje autoprevoznika koji odlažu građevinski materijal mimo Vinče, gde je to predviđeno i gde će u budućnosti biti izgrađeno postrojenje za preradu ovog otpada, kako bi on mogao biti ponovo upotrebljen.

“Takvi prekršioci moraju biti kažnjavani oduzimanjem kamiona. U protekle tri i po godine očišćeno je 2.000 „divljih” deponija u Beogradu, procenjuje se da ih ima još mnogo više, zbog čega je vreme da svi počnu odgovornije da se ponašaju” – istakao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su Kovilovo, Besni fok, Padinska skela, Glogoljski rit, Jabučki rit, Dunavac naselja koja ne smeju i neće biti zaboravljena.

Izvor: Blic

1 Comment

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH