Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Da li će konačno nestati deponija u Besnom Foku?

u Vesti od

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas akciji čišćenja i uređivanja naselja Besni fok na teritoriji opštine Palilula.

“Nalazimo se na jednoj od najudaljenijih tačaka od centra grada, gde ljudi, nažalost, nemaju sve prednosti i pogodnosti mnogih drugih građana. U ovom naselju ima dosta problema, a jedan od najvećih je „divlja” deponija koja je pravljena skoro pedeset godina i koju niko do sada nije čistio. Ovo će biti jedna od 25 deponija koje su uklonjene u prvih devet dana akcije” – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podvukao da su građani predložili čišćenje čak 350 deponija, što je pokazatelj veličine ovog problema u Beogradu. On je najavio i izmene zakonskih propisa, koji bi predvideli strožije kažnjavanje autoprevoznika koji odlažu građevinski materijal mimo Vinče, gde je to predviđeno i gde će u budućnosti biti izgrađeno postrojenje za preradu ovog otpada, kako bi on mogao biti ponovo upotrebljen.

Zanimljivo:  Biciklistička staza na Pupinu i dalje ne vodi na levu obalu

“Takvi prekršioci moraju biti kažnjavani oduzimanjem kamiona. U protekle tri i po godine očišćeno je 2.000 „divljih” deponija u Beogradu, procenjuje se da ih ima još mnogo više, zbog čega je vreme da svi počnu odgovornije da se ponašaju” – istakao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da su Kovilovo, Besni fok, Padinska skela, Glogoljski rit, Jabučki rit, Dunavac naselja koja ne smeju i neće biti zaboravljena.

Izvor: Blic

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh