in

Kakva je sudbina porodica u zgradama Trudbenika u Krnjači?

Imovina građevinske firme „Trudbenik“ počela je polako da se osipa. Zgrade, odnosno barake, u Krnjači prodate su na licitaciji, pa je neizvesno šta će biti sa porodicama koje žive u njima. 

Objekti nekadašnjeg građevinskog giganta „Trudbenik“ u Krnjači prodati su u četvrtak, dok je jedan kupac dao ponudu za zgrade na Konjarniku u kojima već decenijama žive radnici ove firme. Iako je licitacija bila javna, poveriocima, radnicima i građanima nije bio dozvoljen ulaz. U pokušaju da udalje prisutne, pozvana je i policija.

Prodaja imovine „Trudbenika“, koji je u stečaju od jula 2011. godine, zakazana je bila u četrvrtak u podne, a u oglasu o prodaji imovine bile su ponuđene i stambene zgrade za kolektivno stanovanje u Ulici Luneta Milovanovića broj 6 na Zvezdari, objekti u Krnjači i na Novom Beogradu.

Zgrade u Krnjači su prodate, objekti na Novom Beogradu izuzeti, dok je za stambene zgrade za kolektivno stanovanje na Zvezdari stigla jedna ponuda.

Za objekte na Konjarniku stigla je jedna ponuda, koja je ispod 50 odsto procenjene vrednosti ovih zgrada – kaže Branislav Ilić, stečajni upravnik „Trudbenika“

Šta će biti sa 75 porodica radnika koje žive u objektima „Trudbenika“ na Konjarniku, Novom Beogradu i u Krnjači, niko ne zna.

AGONIJA DUGA TRI DECENIJE

U barakama koje su pre tri decenije dobili od preduzeća kao privremeni smeštaj, radnici „Trudbenika“ ostali su bez rešenog stambenog pitanja. Firma je privatizovana, zemljište na kojem su „kuće“ prodato, a porodicama svakodnevno preti iseljenje.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Da li će konačno nestati deponija u Besnom Foku?

    U Krnjači goreo autobus, putnici molili da izađu