in

Poslali smo zahtev za postavljanje ulične rasvete u Kovilovu

zahtev za postavljanje ulične rasvete u Kovilovu
zahtev za postavljanje ulične rasvete u Kovilovu

Pre nešto više od mesec dana, tačnije 13. septembra 2012. godine pisali smo o problemu neosvetljenog puta u naselju Kovilovo.

Nakon toga smo kontaktirali JKP „Javnu rasvetu“ i dobili odgovor da telefonom možemo prijavljivati sve vrste kvarova na javnoj rasveti, ali za novu uličnu rasvetu moramo da podnesemo zahtev. Što smo mi naravno i učinili.

Iako smo očekivali da ćemo odgovor dobiti nakon nekoliko dana ili pak da u opšte nećemo, i da mi moramo ponovo kontaktirati i zvati da proverimo, da li je zahtev stigao, da li je zaveden, koja je dalja procedura itd.

Odgovor smo dobili samo nakon dva sata, što je u momentu stizanja izazvalo naše oduševljenje kako brzo odgovaraju na zahteve. Međutim, zašto uvek mora da bude međutim, to je bio tipski odgovor.

Sad se verovatno pitate kako znamo da je tipski? Pa lepo, mi smo poslali zahtev za postavljanje ulične rasvete u Kovilovu na dve različite email adrese i sa obe u različitom intervalu dobili identičan odgovor sa drugačijim potpisima.


Poštovаni,

Povodom dopisа koji ste uputili Uprаvi zа energetiku u vezi sа postаvljаnjem instаlаcije jаvnog osvetljenjа u naselju Kovilovo, obаveštаvаmo Vаs sledeće:

Uprаvа zа energetiku godinаmа unаzаd sprovodi progrаm dogrаdnje i rekonstrukcije jаvnog osvetljenjа po zаhtevimа grаđаnа i grаdskih institucijа, koji se pokаzаo kаo vrlo uspešаn. Iz tog rаzlogа imаmo znаtno povećаn broj zаhtevа u kojimа se trаži uvođenje jаvnog osvetljenjа. Zа sprovođenje ovog progrаmа potrebnа su znаčаjnа finаnsijskа sredstvа kojа se morаju obezbediti u budžetu grаdа Beogrаdа, i od njihovog iznosа zаvisi obim reаlizаcije podnetih zаhtevа.

Nаpominjemo dа se zаhtevi obrаđuju hronološkim putem, odnosno onim redom kаko stižu u Sekretаrijаt.

Imаjući u vidu dа se trenutno reаlizuju zаhtevi prispeli u prethodnim godinаmа, koji zbog ogrаničenih fininsijskih sredstаvа u budžetu grаdа do sаdа nisu reаlizovаni, Vаš zаhtev će biti stаvljen u plаn Uprаve zа energetiku, аli u ovom trenutku Vаm ne možemo sа sigurnošću tvrditi kаdа će biti reаlizovаn.

S postovanjem,

Republika Srbija
Gradska uprava grada Beograda
Sekretarijat za komunalne i stambene poslove
UPRAVA ZA ENERGETIKU


Ako misle da ćemo na ovome stati i čekati, grdno se varaju.

U nastavku teksta možete pročitati zahtev koji smo poslali.

Zahtev za postavljanje ulične rasvete u naselju KovilovoPoštovani,

Ovim putem Vam se obraćamo sa zahtevom za postavljanje ulične rasvete u naselju Kovilovo, u istoimenoj ulici.

Zahtev za postavljanje ulične rasvete u naselju Kovilovo Smatramo da je neosvetljene delove ulice Kovilovo neophodno osvetliti s obzirom da baš tim delom prolaze đaci koji pohađaju osnovnu školu “Olga Petrov”, kao i ostali žitelji naselja. U zimskom periodu noć nastupa ranije, tako da je već oko 16 časova totalni mrak.

Takođe, na delu ulice koji je neosvetljen se nalazi krivina po uglom od 90 stepeni, pa su zbog smanjene vidljivosti ugroženi svi učesnici saobraćaja, a najviše deca.

Zahtev za postavljanje ulične rasvete u naselju Kovilovo Ulica koja vodi do naselja Kovilovo od Zrenjaninskog puta je osvetljena u dužini od 700m, nakon toga sledi 300m neosvetljenog dela ulice. Bitno je naglastiti da ovom ulicom saobraća linija javnog gradskog prevoza 106 i da se upravo na neosvetljenom delu nalaze dve stanice, pa je i bezbednost ljudi koji čekaju na stanicama takođe ugrožena.

Dodatni problem predstavlja, to što u večernjim časovima u zimskom periodu linija 106 saobraća u intervalu od 55 minuta, pa su stanovnici naselja Kovilovo prinuđeni da pešače do Zrenjaninskog puta jer je tu najbliža druga linija gradskog saobraćajnog.

Zahtev za postavljanje ulične rasvete u naselju Kovilovo Građani Kovilova su sredinom 2010. godine su uputili molbu za osvetljenje glavne ulice Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, ali problem je samo delimično rešen.
Smatramo da je neophodno osvetliti preostale delove ulice kako bi svi gore pomenuti problemi bili rešeni.

 

Zahtev koji smo uputili takođe možete preuzeti i u pdf formatu – Zahtev za postavljanje ulične rasvete u naselju Kovilovo.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Oni u startu sami sebe opravdavaju. Da li ovo može da se kaže i kao:“Izvinjavamo se ali mi smo nesposobni da ovo uradimo.“ ?
    Kao što ste naglasili ovde nikako ne treba stati, jer se iz naših džepova izdvajaju sredstva za sve i svašta, a šta mi dobijamo za te pare?
    Gradska vlast bi trebala da natera javna preduzeća da transparentnije prikažu svoj rad.
    Tražite da javno prikažu sve zahteve kako bi mi, obični građani, imali uvid šta oni zapravo rade, a rangiranje po prioritetu mora da se uvede. Pa nije isto tražiti osvetljenje u okolini osnovne škole i osvetljenje vikend naselja.
    Što se mene tiče, moju mejl adresu imate i slobodno me kontaktirajte ako svojim potpisom mogu dati na značaju inicijative koju ste inicirali.

  2. I dok pojedini delovi grada sljaste od nepotrebnih svetiljki ovaj deo puta, kao i deo Zrenjaninskog puta od raskrsnice Borca – Ovca. Na istom tom delu puta, kao i na delu puta koji prolazi kroz naselje Kovilovo nalaze se neosvetljeni pesacki prelazi pa se postavlja pitanje kako videti pesaka dok prelazi preko istog??

Ženski vs. muški

Ženski vs. muški mozak

Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner

Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner?