in

Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner?

Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner
Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner

Uveliko smo zagazili u jesen u kojoj nas još nisu iznenadile obilne padavine, pa smo postavili pitanje: Šta će se desiti kada nas budu „iznenadile“?

Navedeno pitanje nas je navelo da neke probleme predupredimo, kako nas ne bi ponovo iznenadili kao i prethodnih godina.

Jedno od pomenutih iznenađenja ležalo je u ulici Julije Delere u Borči, u kojoj je od jedanaest rešetki kišne kanalizacije čak pet nedostajalo.

Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner Odmah je na scenu stupio naš verni pomoćnik, foto aparat, kojim smo zabeležili zatečeno stanje. Na osnovu slika koje smo zabeležili, jasno se može videti da je kišna kanalizacija postala podzemni kontejner, koje smo do sada mogli da vidimo samo u centru grada. Svima je jasno da u ovakvom stanju one ne bi mogle da obave svoju primarnu funkciju.

Rešetke su predviđene, kako napominju u „Vodovodu”, da prime najviše sedam litara vode u sekundi, što je malo u odnosu na količinu padavina. Budući da na pojedinim delovima kolovoza ovih „prijemnika” kišnice nema, postavlja se pitanje kuda bujica može dalje da oteče.

Kada već pomenutim problemima dodamo slivnike bez rešetki, koje se baš tako najlakše zapuše od smeća eto dodatnog problema.

LOBIRAJ I TI
Možda bi ovaj slučaj i ranije bio rešen, da je radnik „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ barem jednom upao u otvoren slivnik, naravno da ne mislimo tako, ali upravo ova slika govori, da naš apel „Lobiraj i ti“ ima smisla.
Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner

Sledeći korak se nametnuo sam od sebe. Lobirali smo kod nadležnih, kod Beogradskog vodovoda i kanalizacije, kako bi se ovaj problem rešio. Osoblje je već u prvim minutima razgovora razumelo naš zahtev, nakon čega smo dobili uverenje da će u narednim danima poslati tehničku službu. Za svaku pohvalu je to što je rečeno i učinjeno, jer su u roku od svega par dana sve otvorene šahte bile uredno obeležene.

Iskreno rečeno ovakav odziv nismo očekivali, a plašilo nas je i to da će označene šahte pokriti prvi sneg. Ipak zaposleni u ovom preduzeću su nas još jednom prijatno iznenadili i već u toku sledeće nedelje svi „podzemni kontejneri“ su bili ispražnjeni, a novi poklopci postavljeni.
Ovo je jedan pozitivan primer kako se problemi trebaju rešavati.

Nadamo se da će izrečene pohvale pozitivno uticati na dalji rad ove službe, kako bi i u narednom periodu brzo i efikasno radili svoj posao za koji su plaćeni. Ovakav pristup poslu, u kom se rešavaju zahtevi građana bi trebale da usvoje i druge službe, službe koje su zaboravile da platu primaju od građana kojima trebaju da budu na usluzi. Oni su tu zbog građana, a ne građani zbog njih, pa svi koji to zaborave sa naše strane će biti upozoreni na svrhu svog postojanja.

Vaš Lobi

Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner
Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner Kišna kanalizacija ili podzemni kontejner

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    zahtev za postavljanje ulične rasvete u Kovilovu

    Poslali smo zahtev za postavljanje ulične rasvete u Kovilovu

    Minibus linija E7 Borča

    Borča dobija minibus liniju