in

Objavljena trasa novog auto puta do Zrenjanina, povezuje se na severnu tangentu

Oglašen je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji će prolaziti kroz Borču i Ovču.

Rani javni uvid oglasilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako bi bio donet prostorni plan koji obezbeđuje prostorne uslove za izgradnju ove saobraćajnice.

Približna dužina auto-puta je 110 kilometara, a projekat podrazumeva izgradnju kompletnog profila auto-puta, između Novog Sada-Zrenjanina i beogradskog naselja Ovča.

Planirana je i rehabilitacija, modernizacija i dogradnja postojeće mreže puteva prvog i drugog reda u zoni ovog budućeg putnog koridora.

Na levoj obali ovaj autoput biće povezan sa saobraćajnicom severna tangenta (na koridoru od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta) u naselju Ovča.

Od ovog ukrštanja u pravcu severa prolazi kroz tnaselja Ovča, Borča, Lepošnica i Komareva Humka, do Tamiša, odnosno administrativne granice sa AP Vojvodina (Glogonj).

Dalje se koridor proteže kroz Sefkerin, Opovo, Barandu i Sakule (opština Opovo), Idvor, Farkaždin, Uzdin, Kovačica (opština Kovačica) i nastavlja do Zrenjanina.

Obrađivač ovog plana je JP Zavod za urbanizam Vojvodine, a javni uvid traje do 4. septembra 2020. godine.

Izvor: eKapija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U planu čak 3 linije metroa, a niti u jednoj nema leve obale

Sugrađanka iz Koteža pronašla žicu u đevreku