in

Naš doprinos humanitarnoj akciji

Humanitarnoj akciji
Humanitarnoj akciji

Humanitarnoj akciji, prikupljanja odeće za štićenika psihijatrijske bolnice „Dr. Laza Lazarević“ u Padinskoj Skeli, smo našim učešćem dali skroman doprinos.

Akciju su pokrenuli studenti Filozofskog fakulteta u saradnji sa Udruženjem korisnika psihijatrijskih usluga i njihovih porodica „Duša“ i članovima Udruženja građana „Videa“.

Iako akcija nije bila adekvatno medijski propraćena, pošto se veoma mali broj kontaktiranih medija odazvao. Upravo najveći doprinos su dali volonteri i organizatori, među pojedinim portalima koji su vest objavili se našao i LOBI – „Humanitarna akicja – poziv za sve stanovnike leve obale Beograda“.

Pored medijske podrške, članovi LOBI tima su iskoristili priliku da pomognu donacijom u garderobi, koju smo prikupili od rođaka, prijatelja, poznanika i iz svopstvenih ormana.

Volonteri kojima smo predali prikupljene stvari su bili prijatno iznenađeni inicijativom koju smo pokazali, kako u medijskoj pažnji tako i organizaciji prikupljanja stvari. Od mladih volontera velikog srca, koji su nesebično uložili svoje vreme i pozitivnu energiju, smo saznali da je ovo već osma godina za redom kako organizuju humanitarnu akciju prikupljanja stvari. Ponosni smo što su nam naglasili, da je ovaj put odziv, evidentno, bio najveći.

Iskreno se nadamo da će sledeća humanitarna akcija, koju su nam organizatori najavili za šest meseci, okupiti još veći broj ljudi dobre volje.

Ovim putem najavljujemo da ćemo i sledeću humanitarnu akciju podržati i sigurno dati veći doprinos.

Pored prikupljanja garderobe, organizatori su nam rekli „da uoči svake Nove Godine organizuju prodaju radova koje su napravili štićenici u okviru radne terapije“. Na ovaj način, prikupljena novčana sredstva koriste za kupovinu novih materijala i alata za rad.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali i svojim humanim delom usrećili ljude kojima ova pomoć mnogo znači.

Vaš Lobi

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Dunav - Beograd -Izlozba dece Palilule

    Barže ruše „Pančevac“

    Luka Beograd u Krnjači

    Luka Beograd možda i u Krnjači