in

Humanitarna akcija – poziv za sve stanovnike leve obale Beograda

Humanitarna akcija - prikupljanje stvari
Humanitarna akcija - prikupljanje stvari

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu, 5. i 6. novembra (u ponedeljak i utorak), od 14 do 19, prikuplja se pomoć za korisnike psihijatrijske bolnice u Padinskoj skeli. Humanitarna akcija će se odvijati u kabinetu 209, na drugom spratu Fakulteta.

Zbog hladnog vremena korisnicima su najpotrebniji odeća, obuća (u očuvanom stanju), sredstva za održavanje lične higijene.

Dobrodošla je i pomoć u vidu materijala za radnu terapiju (npr. vunica, boje, ukrasni papiri), društvenih igara i lopti, radi osmišljavanja aktivnosti koje predstavljaju značajan deo rehabilitacije korisnika tokom boravka u bolnici.

Svaki doprinos je dragocen i čini da nečiji boravak u bolnici bude prijatniji.

Akciju organizuju članovi i volonteri Udruženja korisnika psihijatrijskih usluga i njihovih porodica „Duša“, članovi Udruženja građana „Videa“ i studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Humanitarna akcija - prikupljanje stvariljanje-stvari-01

Verujemo da svako od nas ima makar jedan odevni predmet koji ne nosi ili smo isti prerasli. Stoga, pozivamo sve sugrađane da pomognemo ljudima koji nisu krivi što su uslovi u psihijatrijskim ustanovama na izuzetno niskom nivou.

Pogledajte reportažu koja najbolje opisuje uslove ljudi na lečenju – Stanje u sistemu zaštite mentalnog zdravlja u Srbiji

Vaš Lobi

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Betoniranje Kineskog mosta

    Betoniranje „Kineskog mosta“

    Petlja kod Pančevačkog mosta

    Pomerena stanica kod Pančevačkog mosta, kao i rok završetka petlje