in

Barže ruše „Pančevac“

Dunav - Beograd -Izlozba dece Palilule
Dunav - Beograd -Izlozba dece Palilule

Iako je košava sa Dunava bila inspiracija za nekoliko autora, ljudi na vlasti ih izgleda nikad nisu čuli. Naime, košava koja od sinoć duva jakim intenzitetom je uspela danas da otkači dve barže na Dunavu kod Pančevačkog mosta.

Na poziv građana brzo su reagovale i rečna policija i Lučka kapetanija. Ali je ipak jedna barža uspela da udari u brod koji istovara šljunak i da isti ošteti.

Vlasnici barži su ipak uspeli da uz koridinaciju Lučke kapetanije, odguraju baržu ka sredini Dunava gde su je „bezbedno“ usidrili kao i uvek.

Dunavom još šibaju vetrovi

Druga barža je ipak uspela da ode dalje do samog Pančevca i tu je ostala zaglavljena. Košava sa Dunava je napravila velike talase i u prvi mah onemogućila nadležne da istu pomere. Sve do 17 časova je ostala zaglavljena je su tek tad vremenske prilike omogućile njeno pomeranje na bezbedno mesto.

Dodatni epilog priči je dao poznati beogradski alas Renato Grbić koji kaže da se isti scenario dogodio pre tri godine kada je pričinjena velika šteta, jer su barže lomile sve na šta su naišle.

Sreća pa je „Pančevac“ uvek tu da spreči veću štetu.

U nastavku kaže da se ovakve situacije uvek dešavaju u novembru, decembru, januaru. Da bi grad morao da ima brod koji će u ovakvim situacijama biti u pripravnosti i moći odmah da izađe na lice mesta i pomogne. Ne mora da bude aktivan preko cele godine, ali svi znamo da postoji opasnost od barži kad duva ovako jaka košava“.

Nadamo se da će vlasti poslušati savete čoveka koji je na Dunavu kod Pančevačkog mosta godinama.

Vaš Lobi

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pančevačkom mostu radovi

    Za vikend zatvorena uzlazna rampa na „Pančevačkom mostu“

    Humanitarnoj akciji

    Naš doprinos humanitarnoj akciji