Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na levoj obali najviše žarišta sa zaraženim komarcima

u Vesti od
Tara – T2

U poslednjih nedelju dana četiri osobe su u Beogradu preminule od virusa Zapadnog Nila, ukupno je 44 obolelih u prestonici, a na 47 lokacija otkriveni su zaraženi komarci koji prenose ovu bolest, pokazuju poslednji podaci Instituta “Batut”.

Po broju prednjači opština Palilula sa čak 15 žarišta. Na levoj obali, zaraženi komarci registrovani su u naseljima Padinska skela, Dunavac, Jabučki rit, Grge Andrijanovića 2, Popova bara, Braće Marić, Crvenka, Mali zbeg, Besni fok, Preliv, Lisičji jarak i Ovča. Na “gradskom” delu Palilule problematični su Karaburma 2, Viline vode i Ada Huja.

Građani leve obale i dalje čekaju da se neko ozbiljno pozabavi zaprašivanjem komaraca na levoj obali, jer je do sada suzbijanje često odlagano zbog vremenskih uslova i nije dalo potrebne rezultate.

Zanimljivo:  U Borči umesto deponije sugrađani grade eko-dvorištance

Još u maju ove godine, bilo je reči o zaprašivanju iz vazduha, ali do sada do toga nije došlo, mada bi ovakav vid suzbijanja komaraca bio daleko bolje rešenje za područje leve obale.

Jučerašnje suzbijanje komaraca

Za juče je bilo planirano suzbijanje komaraca na lokacijama Blok Braće Marić, Grge Andrijanovića, Veliko Blato, Blok Zage Malivuk, Mali raj, Blok Branka Momirova, Kotež, Put za Ovču, Ovča, Mali Zbeg, Borča, Borča Pretok i Popova bara.

Da podsetimo, virus Zapadnog Nila u najvećem broju slučajeva prolazi bez komplikacija. Ugroženi su stariji ljudi i hronični bolesnici, kao i oni sa oslabljenim imunitetom.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh