in

Udruženje „Bela Čaplja 1165“ uredilo deo nasipa u Krnjači

Udruženje građana Krnjače pod nazivom „Bela čaplja 1165“, od svog osnivanja bori se za podizanje svesti o očuvanju životne sredine i to konkretnim projektima i ličnim radom i zalaganjem.

Ovoga puta pokazali su kako zelene površine, koje najčešće zaobilazimo i ostavljamo zapuštene, mogu postati korisne za lokalnu zajednicu i postati mesto za porodice sa decom, mlade, ali i starije, sport, rekreaciju i komšijsko druženje.

Kucali su na mnoga vrata kako bi uspostavili saradnju sa javnim i komunalnim preduzećima. Neka preduzeća nažalost, nisu imala ni interesa ni sluha. Ipak, novo rukovodstvo preduzeća Sibnica odgovorilo je na zahtev udruženja „Bela čaplja 1165“ da zona nasipa u naselju Braće Marić bude brižnije održavana.

Juče su na teren izašle mašine preduzeća Sibnica i započele košenje zone uz nasip u ovom naselju.

Zahvaljujemo se novom direktoru Sibnice, gospodinu Jovanu Basti i nadamo se da je ovo samo početak saradnje lokalne zajednice i ovog preduzeća. – komentarišu iz Bele čaplje

Kako objašnjavaju, put do ovakve vrste saradnje je obično otežan. Sa jedne strane javna preduzeća često raspolažu vrlo ograničenim budžetima. Sa druge strane, deo sugrađana apsolutno ne haje ni za šta, nije od koristi, ali zato svojim nemarom proizvodi još više štete. 

Ima i lokalnih zajednica koje su, uglavnom, nezadovoljne i jednim i drugim te se bore na razne načine, ali su i njima mogućnosti ograničene. U tim situacijama neretko dolazi do međusobnih konflikata, što ume da bude jako neprijatno za sve strane!

Članovi ovog udruženja, uredili su deo nasipa, kako bi građani naselja Braće Marić mogli da provedu vreme u prijatnom i uređenom okruženju. Kako su poručili: „Nasip je pokošen, igračke su tu … Izvolite doći!“

Stav udruženja je da svaki pojedinac u ovoj državi u svojstvu građana, u svojstvu službenog lica, u svojstvu poslanika ili političara mora da pođe od sebe i da bude odgovoran u društvu! Na taj način ćemo jedni drugima olakšati posao, uštedeti dragoceno vreme a benefiti od toga će biti neviđeno prijatni! – poručuju iz udruženja „Bela čaplja 1165“

Verujemo da će članovi udruženja Bela čaplja poslužiti kao primer drugim sugrađanima da povedu računa o svom okruženju i ulože malo svog rada i truda kako bi svima kao zajednici olakšali i unapredili život.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Oglasio se i GSP: Protiv bahatog vozača pokrenut postupak

Na levoj obali najviše žarišta sa zaraženim komarcima