Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

I ove godine tradicionalna manifestacija Višnjijada u Ovči - 2015

I ove godine tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči

u Dešavanja od
Tara – T2

I ove godine održaće se tradicionalna manifestacija „Višnjijada 2015“ u nedelju, 21. juna, od 11 h časova u Domu kulture u Ovči u organizaciji Udruženja žena „Etno art“ iz Ovče.

Pored takmičarskog karaktera i izbora najboljih proizvoda od višanja – soka, slatkog i kolača, manifestacija ima i kulturno obeležje.

Udruženja koja se bave očuvanjem običaja i tradicije srpskog i rumunskog naroda izložiće narodnu nošnju i rukotvorine domaće radinosti.

Kulturno-umetnički program počinje u 13 h, dok će najboljim domaćicama u pravljenju proizvoda od višanja biti dodeljene prigodne nagrade.

Manifestacija „Višnjijada” spaja i lepo sa korisnim jer višnjari mogu od poljoprivrednih stručnjaka na ovoj manifestaciji saznati kako da ostvare veći prinos na svojim stablima (Pogledajte kako je bilo prošle godine).

Zanimljivo:  Neverovatna posećenost na izložbi "Moj Banat" našeg sugrađanina Nenada Stojkova

„Višnjičica rod rodila” je definitivno jedna od najpoznatijih pesmica iz muzičkog pa, evo, da vas malo podsetimo. 😉

Ovog vikenda ima mnogo zanimljivih dešavanja na levoj obali: u subotu se održava „Trojka iz bloka” u Borči a u nedelju „Višnjijada” u Ovči. Podelite ovu vest sa drugima kako bi i oni saznali za pomenuta dešavanja.


Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh