in

I ove godine tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči

I ove godine tradicionalna manifestacija Višnjijada u Ovči - 2015

I ove godine održaće se tradicionalna manifestacija „Višnjijada 2015“ u nedelju, 21. juna, od 11 h časova u Domu kulture u Ovči u organizaciji Udruženja žena „Etno art“ iz Ovče.

Pored takmičarskog karaktera i izbora najboljih proizvoda od višanja – soka, slatkog i kolača, manifestacija ima i kulturno obeležje.

Udruženja koja se bave očuvanjem običaja i tradicije srpskog i rumunskog naroda izložiće narodnu nošnju i rukotvorine domaće radinosti.

Kulturno-umetnički program počinje u 13 h, dok će najboljim domaćicama u pravljenju proizvoda od višanja biti dodeljene prigodne nagrade.

Manifestacija „Višnjijada” spaja i lepo sa korisnim jer višnjari mogu od poljoprivrednih stručnjaka na ovoj manifestaciji saznati kako da ostvare veći prinos na svojim stablima (Pogledajte kako je bilo prošle godine).

„Višnjičica rod rodila“ je definitivno jedna od najpoznatijih pesmica iz muzičkog pa, evo, da vas malo podsetimo. 😉

Ovog vikenda ima mnogo zanimljivih dešavanja na levoj obali: u subotu se održava „Trojka iz bloka“ u Borči a u nedelju „Višnjijada“ u Ovči. Podelite ovu vest sa drugima kako bi i oni saznali za pomenuta dešavanja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Olujni vetar oborio drvo na kuću u Borči. Nadležni ćute (FOTO)

    Besplatna predstava Zlatni lančić od bižuterije u UK Palilula 2015

    Besplatna predstava „Zlatni lančić od bižuterije“ u UK Palilula