in

Održana tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči

Održana tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči
Održana tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči

Tradicionalana manifestacija „Višnjijada“ održana je 29. juna u Ovči, u organizaciji udruženja žena „Etno art“. Manifestacija je odisala odličnom atmosferom, pesmom i druženjem te su organizatori najavili održavanje i sledeće godine.

Tradicionalna manifestacija „Višnjijada“ kulturno-turističkog karaktera drugi put je održana u Ovči gde su svoje dugogodišnje umeće pokazale ne samo žene već i muškarci.

Udruženje žena „Etno art“ ugostilo je takmičare iz Vladimirovaca, Uzdina, Torka i Boljevca, koji su pokazali umeće u pravljenju soka, kolača i slatka od višanja.

Najbolji sok od višanja, po oceni žirija, napravilo je udruženje „Stojkova kuća“ iz Boljevca. Drugo mesto pripalo je „Etno artu“ a treće udruženju „Bakice“ iz Uzdina.

Održana tradicionalna „Višnjijada“ u OvčiOdržana tradicionalna „Višnjijada“ u OvčiOdržana tradicionalna „Višnjijada“ u Ovči

Najukusnije i najslađe slatko od višanja napravila je Aorika Boljancu iz „Etno arta“, drugo mesto pripalo je udruženju iz Torka, a treća je bila Dorina Banča takođe iz „Etno arta“.

Prvo mesto u kategoriji pravljenja kolača pripalo je Tibiju Dehaljanu iz Ovče, drugo mesto Regini Glandra iz Vladimirovaca, a treće Danijeli Deheljan iz Ovče.

Pored takmičarskog dela, organizovane su i razne izložbe rukotvorina i narodnih nošnji a kulturno umetničko društvo „Steaua“, Raspevane zvezdice i ostali bili su zaduženi za odličnu atmosferu.

Međutim najviše ovacija i simpatija odneli su mališani iz vrtića „Bambi“ iz Ovče, koji su imali pozorišnu tačku sa maskama u obliku voća. Manifestacija „Višnjijada“ protekla je u odličnoj zabavi, atmosferi, druženju, razmenjenim iskustvima a organizatori su je najavili i  sledeće godine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    PKB radi na povećanju stočne proizvodnje

    PKB radi na povećanju stočne proizvodnje

    Sindikat GSP upozorava: Vozila su na ivici tehničke ispravnosti!

    Sindikat GSP upozorava: Vozila su na ivici tehničke ispravnosti!