in

Banja Ovča i dalje čeka zainteresovane kupce

Banja Ovča, LOBI, izvor: beobuild forum

I pored najave da grad prodaje zemljište u Ovči gde se planira izgradnja spa i sportsko-rekreativnog centra posle nekoliko meseci nema ni jedne ponude. Potvrdna informacija dolazi i iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U prvi mah se mislilo da će se investitor brzo pronaći i da će izgradnja početi ubrzo ali od toga po svemu sudeći nema ništa. Raspisan je novi oglas koji traje do 19. septembra i to pod povoljnijim uslovima za eventualne kupce.

Izveštaj o proceni tržišne vrednosti iz jula ove godine kaže da je početna vrednost 2.643,99 dinara po metru kvadratnom, a 71,8 miliona dinara za ceo kompleks. Cena je u odnosu na prethodni tender pala za 20 miliona dinara što nam govori da nije baš tačno da nema zainteresovanih nego čekaju najnižu moguću cenu.

Ali pored te postoje još neke izmene. Na parceli od 2,7 hektara planira se izgranja objekata površine od 54.000 m2 što je za 30.000 m2 više u odnosu na prvobitni oglas.

Budući SPA centara u Ovči - Ovčanska banja

Investitor koji kupi zemljište neće imati pravo na eksploataciju mineralnih voda. Taj deo je regulisan posebnim zakonom a predmet trenutnog oglasa je samo prodaja zemljišta.

„U skladu sa svojom poslovnom politikom, potencijalni investitor će proceniti svoj interes za ulaganje u lokaciju Banje Ovča, i u posebnom postupku tražiti eksploataciju podzemnih voda. Iz perspektive Zakona o planiranju i izgradnji, lokaciju je moguće realizovati sa ili bez eksploatacije mineralnih voda“, kažu u Direkciji.

Pre godinu i po dana ova lokacija u Ovči nije bila atraktivna ni privlačna ali izgradnjom Pupinovog mosta i obilaznice situacija se promenila. Sada je ova lokacija pristupačna i može privući veću ciljnu grupu korisnika i iz tog razloga je ceo ovaj proces započeo.

Nadamo se da će ono što nam je priroda dala na dar biti upotrebljeno na najbolji mogući način i da će od toga imati korist ne samo onaj ko bude napravio kompleks već i građani Ovče i okolnih naselja.

Foto: Nikola Đokić

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Izmena autobuske linije 108

    U udesu na Zrenjanincu jedna osoba poginula