Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Banja Ovča, LOBI, izvor: beobuild forum

Banja Ovča i dalje čeka zainteresovane kupce

u Vesti od

I pored najave da grad prodaje zemljište u Ovči gde se planira izgradnja spa i sportsko-rekreativnog centra posle nekoliko meseci nema ni jedne ponude. Potvrdna informacija dolazi i iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U prvi mah se mislilo da će se investitor brzo pronaći i da će izgradnja početi ubrzo ali od toga po svemu sudeći nema ništa. Raspisan je novi oglas koji traje do 19. septembra i to pod povoljnijim uslovima za eventualne kupce.

Izveštaj o proceni tržišne vrednosti iz jula ove godine kaže da je početna vrednost 2.643,99 dinara po metru kvadratnom, a 71,8 miliona dinara za ceo kompleks. Cena je u odnosu na prethodni tender pala za 20 miliona dinara što nam govori da nije baš tačno da nema zainteresovanih nego čekaju najnižu moguću cenu.

Zanimljivo:  Bivši učenik PKB škole otkriva lekove i osvaja zlatne medalje u boksu

Ali pored te postoje još neke izmene. Na parceli od 2,7 hektara planira se izgranja objekata površine od 54.000 m2 što je za 30.000 m2 više u odnosu na prvobitni oglas.

Budući SPA centara u Ovči - Ovčanska banja

Investitor koji kupi zemljište neće imati pravo na eksploataciju mineralnih voda. Taj deo je regulisan posebnim zakonom a predmet trenutnog oglasa je samo prodaja zemljišta.

“U skladu sa svojom poslovnom politikom, potencijalni investitor će proceniti svoj interes za ulaganje u lokaciju Banje Ovča, i u posebnom postupku tražiti eksploataciju podzemnih voda. Iz perspektive Zakona o planiranju i izgradnji, lokaciju je moguće realizovati sa ili bez eksploatacije mineralnih voda”, kažu u Direkciji.

Pre godinu i po dana ova lokacija u Ovči nije bila atraktivna ni privlačna ali izgradnjom Pupinovog mosta i obilaznice situacija se promenila. Sada je ova lokacija pristupačna i može privući veću ciljnu grupu korisnika i iz tog razloga je ceo ovaj proces započeo.

Zanimljivo:  Na levoj obali najviše žarišta sa zaraženim komarcima

Nadamo se da će ono što nam je priroda dala na dar biti upotrebljeno na najbolji mogući način i da će od toga imati korist ne samo onaj ko bude napravio kompleks već i građani Ovče i okolnih naselja.

Foto: Nikola Đokić

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh