in

Zaljubljenici u Ovčansku banju, izvolite!

Žitelji Ovče izvolite
Žitelji Ovče izvolite

Urbanistički zavod Beograda, pozvao je žitlje Ovče da svojim inicijativama i predlozima pomognu da se plan o regulaciji banje u Ovči, što kvalitetnije uradi u skladu sa njihovim iskazanim potrebama.

Urbanistički zavod podsetio je žitelje Ovče da je Skupština grada još u maju 2013. godine donela odluku o izradi plana detaljne regulacije banje u Ovči, te očekuju njihove predloge i sugestije.

Takođe, najavljuje koncept plana koji će uskoro prezentovati zainteresovanim građanima.

Urbanističkom regulacijom plana obuhvaćen je prostor naselja Ovče, severno od Ovčanskog puta i Nušićeve ulice, sa vezama saobraćajnica i infrastrukture do postojeće, planirane mreže površine oko 107 ha.

Žitelji Ovče izvolite

Podsećamo, još 2011. godine je realizovan projekat uređenja Ovčanske banje kada se radilo na sređivanju dotičnog prostora. Prostor oko jezera i mineralnog izvora, u površini od oko osam ari, pošljunčen je u potpunosti tako da se dobio izgled plaže. Postavljeno je osam klupa za sedenje i dve korpe za otpatke. Prilaz mineralnom izvorištu je uređen, otvorena izlivna cev je zaštićena, a urađen je i komforan prilaz za točenje vode.

Naravno, to nije dovoljno, već je neophodno da, već prema finansijskim mogućnostima, nastavi sa radovima. Skupština grada je donela odluku da se izradi plan o regulaciji banje u Ovči koji je stupio na snagu u maju, ove godine.

Izrada plana data je na poverenje JUP „Urbanističi zavod Beograda“, Palmotićeva broj 30, koji je dužan da nacrt plana izradi u roku od 20 meseci. Takođe na dotičnu adresu možete slati Vaše predloge ili na mejl banja.ovca@urbel.com.

Svesni smo činjenice da u banju je potrebno ulagati godinama, a pre svega je važno da se kvalitet vode redovno kontroliše, jer postoji stalna bojazan od zagađenja.

Žitelji leve obale Beograda, šaljite Vaše predloge, inicijative kao i sugestije o budućem izgledu banje u Ovči. Neka banja bude naše lekovito bogatstvo koje ćemo rado podeliti sa ostalim sugrađanima. Svi zaljubljenici u Ovčansku banje, izvolite!

Foto: Nikola Đokić

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Nije mi jasno o čemu pričate, i o kakvim predlozima. Možda nisam dobro shvatila. Koliko je meni poznato, imam i slike, postoji projekat banje koji je usvojen, i prošao javni uvid, sa apartmanima, bazenima, parkingom na dva nivoa.

  2. Draga Angelina.Projekat i slike o kojima vi govorite su budući spa-centar,koji će biti samo deo banje u Ovči.Detaljni urbanistički projekat podrazumeva mnogo više i zahvata površinu od 107 hektara.Projekat će u sebi sadržati sve ono što jedna banja mora da ima u sebi,od medicinsko-rehabiltacionog centra,hotela,sportskih terena,pešačko-biciklističkih staza,trgovinskih i ugostiteljskih objekata pa do saobraćajnica i njihovog obeležavanja.Mesna Zajednica Ovča i Opština Palilula će u saradnji sa urbanističkim zavodom organizovati tribinu na kojoj će se građani detaljno upoznat isa svim detaljima.Nadam se da sam malo pomogao u razmevanju ove tematike.Obavestićemo građane o datumu održavanja tribine.Pozdrav.

Otplata kasni jer krediti jedu plate - 14.10.2013

Otplata kasni jer krediti „jedu“ plate

Audicija hora Raspevane zvezdice u Borči - 15.10.2013

Audicija hora „Raspevane zvezdice“ u Borči