Audicija hora "Raspevane zvezdice" u Borči - www.lobi-info.rs

Audicija hora „Raspevane zvezdice“ u Borči

3 minuta za čitanje
Audicija hora Raspevane zvezdice u Borči - 15.10.2013
Audicija hora Raspevane zvezdice u Borči - 15.10.2013

Dečiji hor „Raspevane zvezdice“ organizuju audiciju za mališane koja će se održati u sredu, u Osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči, sa početkom u 19 časova. Pravo učešća imaju svi mališani uzrasta od 4 do 12 godina.

Prvi dečiji hor na levoj obali Beograda, „Raspevane zvezdice“, pozvao je mališane da se priključe odličnom druženju, nastupima, snimanjima, festivalima i pesmi.

Audicija će se održati u OŠ „Jovan Ristić“ u Borči, ulica Bele Bartoka 48a, centar III sa početkom u 19 časova.

Dečiji hor “Raspevane zvezdice” osnovan je 25. marta 2011. godine sa idejom da se talentovana deca okupe na jednom mestu i kroz igru i pevanje steknu znanja iz svere muzike. Deca su usrasta od 4-14 godina, uglavnom iz predškolsih ustanova i osnovnih škola sa leve obale Beograda.

Hor su osnovale talentovane i divne sestre, Lidija i Firuca Čina koje ponosno koračaju ka svome cilju pokazivši svoje znanje. Lidija je dipolomirala na muzičkoj akademiji u Temišvaru i trenutno je na master studijama, dok Firuca je student prve godine na Učiteljskom fakultetu i student prve godine Muzičke akademije.

Audicija hora Raspevane zvezdice u Borči - 15.10.2013Raspevane zvezdice mogu da se pohvale brojnim nastupima na kojima su pokazale i dokazale da su najbolje: Deda Mraz je sa Palilule, Dečiji sajam u Beogradu, Koncerti u Ovči, Borči, Kotežu, Beogradu, Pančevu i Kovačici. Ali hor je najponosniji na gostovanju u jutarnjem programu televizije Pink, gostovanje na televiziji Pančevo, Studio B i mnoga druga.

Takođe, najpoznatiji pesnik za decu Saša Božović, napisao je tekst pesme sa kojojm su Raspevane zvezdice nastupale na televiziji Kopernikus 1, u emisiji pod potkroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije. Dok prvo osvojeno mesto na festivalu Rumunske muzike govori o njihovom umeću, želji, uspehu.

Priznanja je mnogo, ali Raspevane zvezdice i dalje skromno koračaju sa jedinom željom:

Želja nam je da dečiji hor Raspevane zvezdice i dalje radi, vaspitava i obrazuje mlade talente, mami dečije osmehe i čini decu srećnom.”- izjavili su osnivači hora.

Mame i tate dovedite Vaše mališane na audiciju, neka steknu znanja o muzici, razvijaju sluh, motoriku i ritam. A jedinom dečijem horu na levoj obali Beograda želimo puno uspeha u dajem radu da druženje, sreća i radost a i učenje krase njihov rad sa mališanima.

Leave a Reply

Žitelji Ovče izvolite
Prethodna priča

Zaljubljenici u Ovčansku banju, izvolite!

Virusi napunili domove zdravlja na levoj obali Beograda
Sledaća priča

Virusi napunili domove zdravlja na levoj obali Beograda

Poslednje od Kultura