Zbog krađe pruge ne idu vozovi između Krnjače i Ovče - www.lobi-info.rs

Zbog krađe pruge ne idu vozovi između Krnjače i Ovče

1 minut za čitanje
1
Krađa dela pruge između Krnjače i Ovče - 2015

Jutros oko 9 h na železničkoj stanici u Krnjači čuvar pruge je konstatovao krađu dela pruge na skretnici pa je zbog toga obustavljen vozni saobraćaj između Krnjače i Ovče.

Najverovatnije se tokom noći dogodila krađa na pruzi između Beograda i Pančeva.

– Ophodar je primetio da i na železničkoj stanici „Ovča“ nedostaju delovi skretnice zbog čega je u potpunosti obustavljen saobraćaj na tom delu pruge. Dok pruga ne bude popravljena, voz koji saobraća iz Vršca ka Beogradu voziće samo do Ovče, saopštenje je Železnica Srbije.

Železnice Srbije navode da su krađe na prugama Srbije česta pojava. Pre dve godine je zabeležena krađa dela pruge između Padinske Skele i Ovče, na kojoj saobraćaju teretni vozovi.

– Zbog mnogobrojnih krađa godišnja šteta koju Železnice Srbije moraju da nadomeste meri se u stotinama miliona dinara. Ove krađe ugrožavaju živote mnogih putnika jer jedan ukradeni šraf može da izazove veliku nesreću. Kako je video nadzor veoma skupo rešenje za ovaj problem, jedini način da se krađe izbegnu je stroga primena već pooštrenog zakona o ugrožavanju javne bezbednosti, ukazuju oni.

Na pokradenim delovima pruge Beograd-Pančevo trenutno se naleze ekipe MUP -a i Železnica Srbije, koje pokušavaju da rasvetle događaj.

Foto: Beobuild

1 Comment

Leave a Reply

Prethodna priča

NEOČEKIVANO: Padinska Skela i FK PKB u očima jednog Rusa

Besplatna škola slikarstva za decu od 14 do 19 godina-2015
Sledaća priča

Besplatna škola slikarstva za decu 14-19 godina

Poslednje od Hronika