in

Besplatna škola slikarstva za decu 14-19 godina

Besplatna škola slikarstva za decu od 14 do 19 godina-2015

Sekretarijat za sport i omladinu zajedno sa udruženjem „Prijatelji dece Beograda“ ovog leta organizuje besplatnu školu slikarstva za decu od 14 do 19 godina.

Besplatna Škola slikarstva – ulje na platnu, ikonopisi, stripa i grafika počinje 4. avgusta u 11 h i trajaće deset dana u prostorijama OŠ „Vuk Karadžić” u organizaciji „Prijatelja dece Beograda“, saopštio je pokrovitelj ove akcije Sekretarijat za sport i omladinu.

Prijatelji dece Srbije su najstarija organizacija te vrste u Srbiji ali i jedna od najstarijih u Evropi i svetu. Naslednik je organizacije „Društvo za potpomaganje i vaspitanje sirote i napuštene dece“, osnovane davne 1880. godine.

Udruženje „Prijatelji dece Srbije“ je dobrovoljna i neprofitna organizacja civilnog društva. Osnovano je 1990. godine da bi ostvarivalo ciljeve u oblasti prava deteta, društvene brige o deci i podsticanja aktivnosti na unapređenju rada s decom i za decu.

Sa ogromnim entuzijazmom i žarom ovo udruženje i danas okuplja sve one kojima je stalo do dece, njihovog vaspitanja i razvoja, smisaonog provođenja slobodnog vremena, dečje zaštite i prava.

Ono organizuje aktivnosti za decu i aktivnost dece (stvaralačke, igrovne, tehničke, rekreativne, humanitarne…).

Program besplatne škole slikarstva namenjen je za 140 zainteresovane dece uzrasta 14-19 godina. Dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama „Prijatelja dece“ u Dečanskoj 1 ili na brojeve telefona 011/3248- 866 i 064/316-1949.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Krađa dela pruge između Krnjače i Ovče - 2015

    Zbog krađe pruge ne idu vozovi između Krnjače i Ovče

    Srećna slava svima koji danas slave Svetog Iliju

    Srećna slava svima koji slave Svetog Iliju