in

Završena rekonstrukcija nadvožnjaka iznad Pančevačkog puta

Rekonstrukcija nadvožnjaka preko Pančevačkog puta u smeru ka Pančevačkom mostu je završena i od ponoći će biti normalizovan drumski saobraćaj.

Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, radovi su počeli 6. maja ove godine i završeni su 10 dana pre roka.

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova i tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen, na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

  • Prva faza se odvijala 16, 17. i 18. aprila u vidu pripreme gradilišta.
  • Druga faza je počela 4. maja kada je zatvoreno isključenje sa Pančevačkog mosta ka Zrenjaninskom putu zbog izgradnje prvog nadvožnjaka i ona je završena 15. avgusta. Više o tome u posebnoj vesti „Otvorena silazna rampa sa Pančevca ka Zrenjanincu„.
  • Treća faza je počela 2. septembra kada je zatvoreno uključenje na Pančevački most sa Pančevačkog puta zbog izgradnje drugog nadvožnjaka. Upravo je ova faza radova prouzrokovala najviše gužvi, a više o tome „Haos i kolaps na Pančevačkom, Ovčanskom i Zrenjaninskom putu„.

zatvara-se-rampa-ka-pancevcu

Izgradnja nadvožnjaka je finansirana u ruskog kredita koji je takođe obuhvatao i izgradnju novog drugog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Glavne stanice u Pančevu.

Završetak pomenutih radova je omogućio i produženje linije BG voza do Ovče umesto do Pančevačkog mosta.

Vrednost radova je iznosio 4,1 milion dolara, a glavni izvođač je ruska kompanija RŽD Internešenel, dok su domaće firme bile podizvođači.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Do sada legalizovano više od 6.000 kuća u glavnom gradu

    ZIMSKE GUME: Kad su obavezne, kolike su kazne i šta u slučaju udesa?