in

Do sada legalizovano više od 6.000 kuća u glavnom gradu

Na teritoriji Beograda legalizovano je više od 6.000 kuća od primene Zakona o ozakonjenju objekata koji su izgrađeni bez dozvole.

Najviše nelegalnih objekata ima na našoj opštini, a procenjuje se da na teritoriji Beograda ima ukupno 250.000 nelegalnih objekata.

Sekretarijat za legalizaciju svakodnevno uputi više od 1.500 rešenja u kojima se od građana traži da upotpune potrebnu dokumentaciju.

– Radimo punim kapacitetima, čak i vikendom. Siguran sam da bi broj rešenih predmeta bio veći da su građani prilikom podnošenja zahteva zadovoljili propise i našem sekretarijatu predali potpunu dokumentaciju, koja se od njih zakonom traži – rekao je Nemanja Stajić, sekretar Sekretarijata za legalizaciju.

Trenutno se još čeka popis svih nelegalnih objekata, a konačan datum je 27. novembar kada su sve opštine u obavezi da dostave podatke sa terena.

Na osnovu do sada rešenih predmeta, Grad Beograd je inkasirao čak 500.000.000 dinara. Ta cifra će biti daleko veća, jer su kapaciteti ogromni.

Određeni broj objekata bez građevinske dozvole neće moći da se legalizuje, zbog imovinskih i urbanističkih razloga. Nekretnine ne mogu da se uklope sa urbanističkim planovima, jer su podignute na površinama javne namene, na područjima gde se ugrožavaju tokovi reka.

Takođe, postoji određeni broj objekata koji se nalazi na parcelama namenjenim za podizanje domova zdravlja, škola i drugih javnih institucija.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nove nadstrešnice, leva obala, LOBI

    Pečurke povađene, leva obala dobija nove nadstrešnice

    Završena rekonstrukcija nadvožnjaka iznad Pančevačkog puta