Od decembra BG voz saobraća do Ovče (FOTO) - www.lobi-info.rs

Od decembra BG voz saobraća do Ovče (FOTO)

2 minuta za čitanje
3
Voz, pruga, nesreca, samoubistvo, Zemun polje Beograd 18.08.2011 Foto: Petar Milosevic beovoz

U decembru na snagu stupa novim red vožnje BG voza sa koji je predviđeno produženje linije BG voza do Ovče.

Pošto se uskoro očekuje kraj radova na modernizaciji pruge Beograd – Pančevo, vozovi koji sada saobraćaju od Batajnice do Pančevačkog mosta će biće produženi do Ovče.

Pored stanice Pančevački most putnicima sa leve obale će na raspolaganju biti i nova stanica Krnjača most, kao i rekonstruisane Krnjača, Sebeš i Ovča.
stanica-krnjaca-2016

Vozovi će moći da idu brzinom i do 120 km/h, ali ne i preko Pančevačkog mosta jer je brzina vozova na starom koloseku svega 10 kilometara na sat.

Uz dve dodatne garniture BG voz će i dalje da vozi na svakih 15 minuta u špicu.

Još polazaka iz Pančeva do Ovče

Pored produženja od decembra se uvodi devet novih polazaka koji će saobraćati između železničkih stanica „Pančevo – Vojlovica“ i „Beograd – Ovča“.

Pored linija ka Beogradu, sa presedanjem u Ovči, putnici iz Pančeva će moći da koriste i 5 polazaka voza koji kreće iz Vršca i četiri polaska voza iz Zrenjanina.

Izgradnjom drugog koloseka duž cele trase do Beograda, problemi sa čekanjem u Ovči zbog mimoilaženja vozova su rešeni, pa će putovanje do Beograda će trajati oko 20 minuta.

stanica-ovca-2016

Produženje „BG voz“ do Ovče će olakšati putovanje svih sugrađana sa leve obale jer će postojati još jedna alternativa za lakše i brže stizanje na željenu destinaciju.

Foto: Beobuild

 

3 Comments

  1. Kada ce biti gotovi radovi na delu pruge kod pančevačevačkog mosta zbog kojih je drumski saobraćaj preusmeren na zrenjaninski put u pravcu ka Beogradu?
    Nigde ne mogu da procitam tu informaciju, a jutarnje gužve su nam se smučile.

  2. Da bi efekat bio pravi moraju se sinhronizovati stanica Krnjača most sa stanicom gradskog bus prevoza (95,96,101,….) na način da su stanice u neposrednoj blizini, kao na primer u Novom Beogradu.

  3. Radovi na nadvožnjaku se završavaju večeras, odnosno – od ponoći se normalizuje saobraćaj, ako se nešto ne izjalovi. Lobi bi to trebao prvi da objavi.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Pupinov most ima upotrebnu dozvolu saopštava Ministartstvo

Istoria Pančevački most 1935-1940
Sledaća priča

81 godina od otvaranja Pančevačkog mosta (1935 - 2016)

Poslednje od Vesti