in

Od decembra BG voz saobraća do Ovče (FOTO)

Voz, pruga, nesreca, samoubistvo, Zemun polje Beograd 18.08.2011 Foto: Petar Milosevic beovoz

U decembru na snagu stupa novim red vožnje BG voza sa koji je predviđeno produženje linije BG voza do Ovče.

Pošto se uskoro očekuje kraj radova na modernizaciji pruge Beograd – Pančevo, vozovi koji sada saobraćaju od Batajnice do Pančevačkog mosta će biće produženi do Ovče.

Pored stanice Pančevački most putnicima sa leve obale će na raspolaganju biti i nova stanica Krnjača most, kao i rekonstruisane Krnjača, Sebeš i Ovča.
stanica-krnjaca-2016

Vozovi će moći da idu brzinom i do 120 km/h, ali ne i preko Pančevačkog mosta jer je brzina vozova na starom koloseku svega 10 kilometara na sat.

Uz dve dodatne garniture BG voz će i dalje da vozi na svakih 15 minuta u špicu.

Još polazaka iz Pančeva do Ovče

Pored produženja od decembra se uvodi devet novih polazaka koji će saobraćati između železničkih stanica „Pančevo – Vojlovica“ i „Beograd – Ovča“.

Pored linija ka Beogradu, sa presedanjem u Ovči, putnici iz Pančeva će moći da koriste i 5 polazaka voza koji kreće iz Vršca i četiri polaska voza iz Zrenjanina.

Izgradnjom drugog koloseka duž cele trase do Beograda, problemi sa čekanjem u Ovči zbog mimoilaženja vozova su rešeni, pa će putovanje do Beograda će trajati oko 20 minuta.

stanica-ovca-2016

Produženje „BG voz“ do Ovče će olakšati putovanje svih sugrađana sa leve obale jer će postojati još jedna alternativa za lakše i brže stizanje na željenu destinaciju.

Foto: Beobuild

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Kada ce biti gotovi radovi na delu pruge kod pančevačevačkog mosta zbog kojih je drumski saobraćaj preusmeren na zrenjaninski put u pravcu ka Beogradu?
    Nigde ne mogu da procitam tu informaciju, a jutarnje gužve su nam se smučile.

  2. Da bi efekat bio pravi moraju se sinhronizovati stanica Krnjača most sa stanicom gradskog bus prevoza (95,96,101,….) na način da su stanice u neposrednoj blizini, kao na primer u Novom Beogradu.

Pupinov most ima upotrebnu dozvolu saopštava Ministartstvo

Istoria Pančevački most 1935-1940

81 godina od otvaranja Pančevačkog mosta (1935 – 2016)