in

Haos i kolaps na Pančevačkom, Ovčanskom i Zrenjaninskom putu

Foto: Branislav B.

Zatvranjem ulazne rampe na Pančevački most iz pravca Krnjače (Reva) i Pančeva zbog radova na nadvožnjaku pruge Beograd – Pančevo napravljen je haos na Pančevačkom putu, oblaznici, Ovčanskom i Zrenjaninskom putu.

Jutros je kolona kod raskrsnice „Putnik“ na uključenju na Zrenjaninski put sa Ovčanskog puta bila skoro 2 kilometra a izgleda da će tako biti svakog dana ako se nešto više ne učini.

Ništa bolja situacija nije ni na raskrsnici na Pančevačkom putu kod „Politike“ na uključenju na obilaznicu.

– Haos, katastrofa, kolaps pa čak i u večernjim satima na Pančevačkom putu kod Poljoprivredne škole. Najgore što narod ne zna gde da vozi, nigde znakova, stamora – napisala je sugrađanka Katarina S.

Sugrađani iz Krnjače (Reva) su nekada prelazili most za 5 minuta a sad im treba više od pola sata, dok je Pančevcima još gore jer umesto 20 minuta sad im je potrebno više od sat vremena.

obilaznica-radovi-2016

– Vremenski još malo pa kao u Novom Sadu da radim. Pa danas sam više od 70 minuta provela putujući. Od toga u Borči se nismo mrdnuli dobrih deset minuta zbog gužvi i silnih semafora – kaže Milica iz Pančeva.

Takođe je preopterećena i ulica Grge Andrijanovića kroz Krnjaču zbog pomenutih radova gde su takođe kilometarske kolone.

– Gužva u Grge Andrijanovića je užasna. Na putu iz Pančeva ka Beogradu kroz uličice ne bi li se izbilo na Zrenjaninac. Probijamo se već sat vremena i uglavnom se stoji. Šta li će biti tek radnim danima?!?! Kuku onome ko mora svaki dan ovuda da prolazi – napisala nam je sugrađanka Bojana G.

Aleksandar dodaje da je kolona u Krnjači duga i po nekoliko kilometara, nenormalno se dugo čeka na uključenje na Zrenjaninski put, a treba sve to preživeti 70 dana.

Zbog radova liniji 108 ide izmenjenom trasom, dok je od petlje do obilaznice duž Pančevačkog puta uvedena kružna liniji 108L. Pored linija javnog gradskog prevoza ovaj put koriste i ATP „Pančevo“ i STUP „Vršac“.

linija-108l
Foto: Saja Z.

Naravno zbog preusmerenje dodatno su opterećeni Ovčanski i Zrenjaninski put stoga ovi radovi utiču na skoro sve sugrađane, a najgore od svega da će tako biti sve do 10. novembra.

Pozivamo nadležne da reaguju i pokušaju da nađu neko rešenje koje će olakšati život svim građanima leve obale, kao i našim komšijama Pančevcima.

Takođe, apelujemo na sve one koji koriste ove pravce da budu strpljivi i kreću ranije na posao ili školu da bi lakše prebrodili ove gužve u saobraćaju.

Foto: Branislav B., Saja Z.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Raspisan tender za idejni projekat novog mosta na Dunavu

Đilas obećava akcije, direktor PKB-a demantuje

PKB ponovo u rukama države