in

Završen VI međunarodni Pesnički sabor u čast Svete Petke u Ovči

Udruženje pisaca „Poeta Dunavski venac” i Srpska pravoslavna parohija ovčanska, u nedelju 20. oktobra, organizovali su u Domu kulture u Ovči pesnički skup, međunarodnog karaktera, uz podršku Gradska opština Palilula – Beograd.

Ovogodišnji pobednik šestog međunardnog pesničkog Sabora u čast Svete Petke je Milorad Đurđević (Derventa). Drugo mesto pripalo je Čedomiru Šopkiću iz Skoplja, a trećeplasirana je Beograđanka Snežana Kecojević Milojević.

Manifestaciju je otvorio jerej Miladin Malić paroh hrama Svete Petke u Ovči, a prisutne je potom pozdravio i predsednik udruženja pisaca „Poeta Dunavski venac” Bora Zivaljevic. U umetničkom delu programa učestvovali su KUD „PKB”, KUD „Steaua” iz Ovče i Ratislav Blagojevic sa vokalnim ansamblom „Gledanice” Ansambl Gledanice.

U okviru programa Sabora predstavljen je Zbornik poezije „U slavu Svete Petke”, u kome su objavljene pesme 73 autora, od 78 koliko ih je ukupno konkurisalo.

Žiri u sastavu Vidak Maslovarić, književnik (predsednik), Milica Medić Ivanović, profesor srpskog jezika i književnosti i Slavica Tomic, pesnik, pored tri prvoplasirane nagrade dodelilili su i pet pohvala sledećim pesnicima: Nikola Jakelić (Zagreb), Natalija Naumovska (Skoplje), Violeta Maric Penic (Dublje), Sanja Radojković Kuma (Beograd) i Branislava Branka Stanisavljev (Beograd). Svi učesnici programa su dobili prigodne zahvalnice.

Program je upotpunjen izložbom fotografija „Moj život, moja putovanja” pesnikinje Smiljane Božić, a Sabor je završen večernjom molitvom u hramu Svete Petke u Ovči i svečanom dodelom nagrada.

Foto: Božidar Vitas

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uskoro moguća analiza i izmene broja polazaka na liniji 106

    NIJE PRIORITET! 104-ka provela 8 sati na sred puta za Crvenku