in

Šesti međunarodni pesnički sabor u čast Svete Petke uskoro u Ovči

Udruženje pisaca „Poeta Dunavski venac“ i Srpska pravoslavna parohija ovčanska ove godine organizuju šesti po redu međunarodni pesnički sabor u čast Svete Petke.

Šesti međunarodni pesnički sabor u čast Svete Petke održaće se 20.oktobra 2019. godine, od 13.00 časova u u Domu kulture u Ovči

Pesnici će na dan Sabora od 13časova, u Domu kulture u Ovči, govoriti svoju poeziju uz bogat prateći kulturno-umetnički program.

Na ovom tradicionalnom Saboru pesništva, uz pomoć stručnog žirija, biraju se tri najlepše pesme koje će biti nagrađene i još tri koje će dobiti specijalnu pohvalu. a autori učestvuju sa pesmama duhovnog, rodoljubivog ili ljubavog sadržaja.

Na saboru učestvuju pesnici kako iz bivših jugoslovenskih republika, iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Reublike Srpske, tako i oni iz Nemačke, Francuske, Kanade, Austrije, Australije, Kine.

Po završetku Sabora biće upriličena svečana dodela nagrada u Hramu Sv. Petke u Ovči. Pesme svih učesnika na konkursu štampane su u Zbornik, koji će tom prilikom biti dodeljen uz zahvalnice pesnicima za učešće. Ovaj pesnički Zbornik biće predstavljen u Udruženju književnika Srbije, novembra meseca.

Sa Vidovdanskog Sabora

Udruženje pisaca „Poeta Dunavski venac“ u saradnji sa crkvom Svete Petke i podršku parohijskog sveštenstva, osim sabora u čast mati Paraskeve, organizuje tokom godine i Vidovdanske pesničke susrete, sa ciljem pomoći i promocije pesnika i pisaca.

Do sada je na oba sabora učestvovalo preko 800 pesnika, nagrađeno je i pohvaljeno 60 imena, a na obe manifestacije ukupno je učestvovalo preko 600 kulturno umetničkih društava i raznih umetnika.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kod Pančevačkog mosta pronađeno telo muškarca obešenog o drvo

    Od ponedeljka taksisti radikalizuju proteste i blokiraju grad u špicu