in

Od ponedeljka taksisti radikalizuju proteste i blokiraju grad u špicu

Danas je deseti dan kako beogradski taksisti drže u blokadi centralne gradske ulice, ali očekuje nas mnogo gore od ponedeljka, kada je najavljena radikalizacija protesta.

Taksisti su se danas okupili oko podneva na četiri lokacije, kao i prethodne nedelje, a zatim su posle lagane vožnje došli do centra prestonice i zatvorili potez oko Trga Nikole Pašića, deo od Slavije do Savskog trga, ulice Takovsku i Kneza Miloša, Dečansku, ali i deo Bulevara kralja Aleksandra.

Od ponedeljka će, kako kažu, radikalizovati proteste, pa će blokada trajati od 14.00 do 17.00 časova, na žalost većine sugrađana.

Okupljanja su prijavljena i za narednu nedelju, dobili smo sve potrebne dozvole od MUP-a Srbije, tako da ćemo od ponedeljka radikalizovati naše proteste, produžićemo ih od 14.00 do 17.00 časova, a to će obuhvatiti i Gazelu i Slaviju

Kako kaže, kaže Aleksandar Bijelić, jedan od predstavnika taksista, postoji opcija i da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

Imamo veliki pritisak da se pojave taksisti iz cele Srbije. Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon.

Uz postojeće kolone, svima dobro poznate (Obrenovački put, Kumodraška ulica, bivša hala „Pionir“, Blok 70), taksisti sledeće nedelje imaju plan da blokiraju Slaviju, odnosno most Gazela, tako što bi na Slaviji zauzeli ceo kružni tok, dok bi preko Gazele „samo“ prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

Trase protesta taksista od ponedeljka:

  • Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička – Bulevar vojvode Mišića – Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.
  • Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;
  • Hala „Aleksandar Nikolić“ A (Palilula): Čarli Čaplina – Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.
  • Hala „Aleksandar Nikolić“ B (Palilula): Zdravka Čelara – Starine Novaka – Beogradska – Slavija.
  • Blok 70 – A (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina – Brankov most – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;
  • Blok 70 – B (Novi Beograd): Jurija Gagarina – Gazela – Savska – Nemanjina.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Kakve su to „sve potrebne dozvole“koje su taksisti dobili od MUPa?
    „Kolovodje“ taksista hitno treba uhapsiti. A mi treba da budemo slozni i da prestanemo da koristimo taksi. Pa neka se malo zamisle dokle ide njihovo bahaćenje i maltretitanje gradjana od kojih zive. Ja licno, a i svi moji poznanici i prijatelji, SIGURNO VISE NECEMO KORISTITI TAKSI. Jer ovo je prevrsilo svaku meru.

Šesti međunarodni pesnički sabor u čast Svete Petke uskoro u Ovči

Penzioneri PKB-a najavili za sutra blokadu Zrenjaninskog puta