in

Uskoro u Ovči počinje izgradnja novih stanova za izbegla lica

U naselju Ovča nastavlja se sa izgradnjom stanova za izbegla lica, a u gradskom Sekretarijatu za investicije kažu da je u toku javna nabavka za izgradnju još 250 stanova u ovom naselju.

Javna nabavka se sprovodi kao zajednička nabavka Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i Grada Beograda, a završetak procesa planira se za drugi kvartal ove godine, kada se očekuje i da će početi radovi na izgradnji stanova.

U 2018. godini je, inače, završena izgradnja 235 stanova za izbegla i interno raseljena lica u naselju Ovča.

Stanovi u Ovči biće izgrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja – zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstva, izgradnju stanova, preojektovanje i izgradnju montažnih kuća i kupovinu stanova.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Foto: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nije napisano da se stanovi ne dele nikome, nego se otkupljuju od Grada ili se plaća stanarina. Izostavljanje te informacije izaziva netrpeljivost ljudi prema stanarima ovih zgrada.

    Niko tu ništa nije dobio i nego se otkupljuje po povoljnijim uslovima, a novac ide gradu i državi koji ni jedan jedini dinar nisu uložili.

Danas i sutra potrošači na levoj obali opet bez vode

Pošta u Kotežu se ponovo otvara nakon renoviranja (FOTO)