in

Uskoro sanacija ulica raskopanih zbog poplava na levoj obali

U vreme nedavnih poplava na levoj obali pokrenuta je mehanizacija svih gradskih preduzeća kako bi se našao način da ogromne oličine vode nađu svoj put dalje od kuća naših sugrađana. 

Bageri su lomili asfalt i prokopavali ulice, čistili, proširivali i produbljivali kanale, a sve kako boda oticala što brže i kako bi sugrađani pretrpeli što manju štetu.

Nažalost mnoge ulice su stradale, najviše u naselju Popova bara, koje je ostalo raskopano, ali u tom trenutku ljudi su bili važniji od ulica.

Posledica takvog rada je da smo uspeli da na vreme saniramo jednu od najkritičnijih tačaka u ovom naselju, na uglu 2. i 306. Nove ulice. Tu su sada, posle otvaranja zapušenog kanala, umesto cevi f200, postavljene cevi f500, 600 i f1000. – rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević

Ipak stanje u ovom i mnogim drugim naseljima sve je bolje, a gradski čelnici konačno aktivnosti, umesto u kancelarijama, dogovaraju i sprovode direktno na terenu.

Kako Petronijević dodaje, do srede će raskrsnice u ovom naselju biti asfaltirane i postavljena nova ograda, jer se čekalo da se voda u međuvremenu slegne.

Na drugoj kritičnoj tački, u Ravničarskoj ulici, još se čeka da se voda slegne, pa će i tamo biti postavljene cevi promera f1000 kako bi u slučaju sledećih većih padavina voda mogla nesmetano da protiče.

Radimo svaki dan, do sada smo otvarali kanale na sedam mesta i želimo da svaki od njih bude uređen tako da u budućnosti nemamo više ovakve probleme – kazao je Petronijević.

Na svim sličnim mestima ima i kablova EDB-a i vodovodnih cevi koji će morati da budu izmešteni kako bi se posao uradio onako kako struka nalaže. Zato gradski čelnici mole sugrađane sa leve obale za još malo strpljenja.

Petronijević je apelovao na sugrađane da održavaju kanale prohodnim, da ih ne zatrpavaju otpadom. Mnoga naselja na levoj obali su čak šest metara ispod nivoa Dunava pa je rizik od poplava u slučaju zapušenih kanala daleko veći.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Vanredna situacija na levoj obali Dunava ukinuta, pomoć za oštećene i do 200.000 dinara

    Nova obdaništa biće završena tokom leta