in

Evo kome se javiti da prijavite probleme zbog poplava

Leva obala je najkritičnija jer je na ovoj lokaciji za vrlo kratko vreme palo sto litara kiše, koliko u Beogradu padne za mesec dana, naveo je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji se trenutno nalazi na ovoj lokaciji.

Meštani Borče ne pamte da se bilo kada desilo ovako nešto. – rekao je Petronijević.

Kako dodaje, na terenu ima dovoljno ekipa i u ovom trenutku na otpušavanju je aktivno više od 40 pumpi. Nažalost, situaciju otežava đubre koje zapušava cevi.

Mnogo puta smo apelovali na građane da u potoke i vodotoke drugog reda ne bacaju stare stvari. Ekipe „Gradske čistoće” su na terenu i one će ovo počistiti.

Kako kaže, već sinoć u vreme padavina probijeni su neki od kanala koji su bili zapušeni kako bi voda otekla.

On je najavio da će šteta biti popisana, te da će se nastojati da se sve u što kraćem roku sanira, kao što je rađeno 2014. godine u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja.

Najvažnije je kada se voda povuče, naročito u donjem delu na putu ka Ovči jer tu ima mnogo septičkih jama, da se uradi dezinsekcija i deratizacija čitavog terena. Za to smo spremni – istakao je Petronijević.

On je na kraju još jednom pozvao sugrađane da se jave na broj telefona „Beokoma” 0800/110-011 i da obaveste nadležne gde još ima eventualnih problema.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Mehanizacija od sinoć u Borči, nadležni kažu pumpi ima dovoljno

    Sugrađani iz Ovče blokirali put dok ne dođu nadležni da pomognu u sanaciji poplave