in

Mehanizacija od sinoć u Borči, nadležni kažu pumpi ima dovoljno

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković još sinoć je nakon nevremena došao u Borču kako bi nadgledao aktivnosti Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, „Beograd voda“ i „Beograd puta“ na otklanjanju posledica poplave.

On je tom prilikom razgovarao sa našim sugrađanima i rekao im da je došao da im kaže da će grad pomoći svakome od njih.

Na sinoćnom sastanaku u Skupštini grada kome je predsedavao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, doneta je odluka o angažovanju građevinske mehanizacije i pumpi za ugrožene građane.

Ja sam odmah došao ovde sa mehanizacijom – istakao je Marković.

On je najavio da će se prokopati nekoliko ulica kako bi otekla voda i kako bi počeli sa ispumpavanjem vode. Kako kaže, pumpi ima dovoljno, ali ne može svuda da se ispumpava odjednom, jer ta voda nema gde da ode.

Sutra nastavljamo sa ispumpavanjem. Kada se sve završi izvršiće se hemijsko čišćenje zemlje koja je sada natopljena vodom u koju su se izlile mnoge septičke jame – rekao je Marković.

Sa Markovićem na teren su izašli i Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu i Damir Handanović, direktor CEBEF-a, Dragan Đorđević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, Ivan Tejić, direktor JKP „Beograd put“ i Darko Glavaš, gradski sekretar za vanredne situacije.

Podsećamo, na levoj obali palo je više kiše za nekoliko sati nego za čitav jedan mesec. Sugrađanima su poplavljenea dvorišta, mnogima i kuće. Najgore je što su se masovno izlivale septičke jame i fekalne vode.

Prenosimo vam dodatne slike koje su naši sugrađani slali ili objavljivali putem društvenih mreža.

Kako saznajemo veliki broj sugrađana još uvek čeka da dodje na red za ispumpavanje vode, a do tada se snalaze kako znaju.

Gradonačelnik Beograda, ostakao je da je u Borči problem nivelacija terena i neplanske gradnje bez kanalizacione mreže koji su, uz klimatske promene, izazvali nevolje za sugrađane.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Dali ste proverili zašto crpne stanice Sibnice od petka uvece do jutros u 7.00 nisu radile, pre toga su cele nedelje radili po6-7 sati dnevno i ako su prestavnici Opštine tvrdili da rade minimum 12 sati, to što oni tvrde da su ispale iz sistema potpuna je neistina, pumpe nerade jer Vodoprivredno društvo“Simnica“ nema par eza struju i plate za prekovremeni rad. Plate su im več prepolovljene….. Cela leva obala plača odvodnjavanje kao da su Terazije, zbog gradske zone gde pripadaju.

U Borči sedam osoba evakuisano iz poplavljenih kuća

Evo kome se javiti da prijavite probleme zbog poplava