in

POTOP NA LEVOJ OBALI: Ulice, automobili, dvorišta i kuće pod vodom! (FOTO)

Današnja kiša je prouzrokovala mnogobrojne probleme veći građana Srbije, Beograda, ali i leve obala.

Obilni pljuskovi praćeni grmljavinom, jakim vetrom i gradom zahvatili veći deo Srbije, a nevreme nije zaobišlo ni naselja na levoj obali.

Ulice, automobili, dvorišta, bašte, podrumi, kuće u Borči, Krnjači, Kotežu, Ovči su pod vodom usled obilne kiše koja je danas pala.

Pod vodom su okretnica autobusa u Centru 3, ulica Bele Bartoka i Bratstva i jedinstva kod OŠ Jovan Ristić i vrtića Ježurko, ulice u Centru 2 i Centru 5, Popova bara, Pretok, Mali Zbeg, Krnjača, Ovča, Kotež, Padinska Skela…

Prema izveštaju RHMZ najviše vode je palo upravo u Borči gde je zabeleženo 100,4 litara kiše po kvadratnom metru!

Jedni od glavnih razlozi su nemar nadležnih, ali i svih nas!

Kišna kanalizacija nije uspela da primi dovoljnu količinu vode jer su se mnoge zgrade sa stotinama stanova povezale na istu bez urbanističkog plana.

Za ovo su krivi grad, opština i drugi nadležni!

Takođe, ni kanali duž cele leve obale koji služe da odvode kišnicu nisu uspeli da pomognu jer su zarasli u travu, pumpe nisu okrenute, a pored toga smo ih napunuli smećem i fekalija.

Za ovo su krive komunalne službe i sami građani leve obale!

Definitivno samo zaboravili kako nam je bilo 2014. godine – Podsetnik je OVDE.

Ispod možete videto samo delić današnje poplave:

Nije nam cilj da bilo koga krivimo, već da ukažemo na probleme i propuste. Vreme je da se opametimo i u budućnosti sprečimo pomenute poplave sistemski i planski!

Foto: Slike sugrađa koje smo dobili u inbox ili na grupi Borča

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Na levoj obali, pa tako i u gradu NE postoji kišna kanalizacija, to je dezinformacija. Neka naselja kao što je već poznato nemaju ni kanalizaciju, a da kažem da je takva postojala još u vreme starog Rima.

  2. mi zivimo u naselju mokri sebes,juca i dvoriste su nam pod vodom,pumpe ne pomazu a ni kanali.da postoji kanalizacija ne bi bilo tako.beograd trosi novac na soping molove kojih imamo vise nego sto nam je kupovna moc a leva obala dunava izuzev centralnih delova borce nema osnovno,a to je kanalizacija,s obzirom na to da smo na mocvarnom tlu a neki delovi i ispod nivoa dunava.da ne spominjem i izlivanje jama i potencijalne zaraze koje su posledica toga

Duž Pančevačkog puta u kućama voda i otpad do kolena

Građani Koteža blokirali put ka naselju: Razlog gore je nego 2014. godine!