Nova obdaništa biće završena tokom leta - www.lobi-info.rs

Nova obdaništa biće završena tokom leta

2 minuta za čitanje

Povećanje kapaciteta u vrtićima do sada je od Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu zatražilo i dobilo 11 predškolskih ustanova od ukupno njih 17, izjavio je gradski sekretar Slavko Gak.

Prema njegovim rečima, dodatna mesta bila su moguća u vrtićima u opštinama Mladenovac, Čukarica, Zvezdara, Grocka, Lazarevac, Zemun, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Sopot i Voždovac.

Do kraja leta planira se otvaranje još 500 mesta, a dodatni kapaciteti biće obezbeđeni izgradnjom montažnih vrtića. Očekujem da ove godine ostvarimo zacrtani cilj da Beograd nema listu čekanja za decu koja imaju prioritet pri upisu – rekao je Gak za „Večernje novosti“.

On je istakao da su završeni objekti u Boljevcima i Sopotu, kao i da će Osnovna škola „Jovan Cvijić“ na Paliluli prvi put u sledećoj školskoj godini u septembru primiti predškolce.

Gak je podsetio i da je određeno 17 lokacija za izgradnju novih montažnih vrtića za koje je započeta procedura za početak radova.

Roditelji koji do sada nisu upisali decu mogu sačekati poziv iz predškolske ustanove ili uzeti odbijenicu za subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima – rekao je Gak.

On je ocenio da se pritisak na predškolske ustanove evidentno smanjuje budući da je obuhvat dece predškolskim obrazovanjem u Beogradu u ovom trenutku premašio 70 odsto.

Podsećamo, jedan od najavljenih novih vrtića biće i u Borči nedaleko od lokacije predviđene za novi dom zdravlja.

Leave a Reply

Prethodna priča

Uskoro sanacija ulica raskopanih zbog poplava na levoj obali

Sledaća priča

Nevreme i poplave na levoj obali uništili su i biljni i životinjski svet

Poslednje od Vesti