in

Uskoro montažni vrtić u Borči za 270 mališana

Borča će do kraja ove ili tokom sledeće godine dobiti novi vrtić iako ova lokacija nije prvobitno bila u prdlogu za izgradnju montažnih predškolskih ustanova. Ipak, našla se na spisku u tenderskoj dokumentaciji Direkcije građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Kako se navodi u dokumentaciji, predškolska ustanova na levoj obali biće izgrađena u naselju Borča dva u Užičkoj ulici.

Reč je o parceli od 6.896 kvadrata, koja se nalazi u blizini pijace. Planirano je da obdanište ima prizemlje i prvi sprat, a smeštajni kapacitet je 270 mališana.

Izgradnja montažnih vrtića značajno će doprineti da se smanji broj dece koja čekaju na mesto u državnim predškolskim ustanovama. Već od septembra, kada počinje nova školska godina, svi mališani iz prioritetnih grupa, prema najavama nadležnih, biće upisani u državne vrtiće.

Planom je previđeno da se izgradi 17 montažnih vrtića, i to u dve faze. Kako je nedavno objasnio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, do kraja godine prestonica bi trebalo da dobije 11 novih predškolskih ustanova, a ostalih šest sledeće godine.

Vrtići koji budu izgrađeni moći će, u proseku, da upišu 250 mališana. Reč je, uglavnom, o kombinovanim predškolskim ustanovama, koje će imati i jasle i vrtić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Žena pešak teže povređena u saobraćajnoj nezgodi u Borči

    Džon Vik 3: Parabelum je najgledaniji film u bioskopima