in

U Padinskoj skeli za košenje trave niko nije nadležan?

U naselju Padinska skela, duž glavne Ulice Dejana Smiljkovića trava seže do struka. Zeleno rastinje koje je opkolilo ovo naselje od početka proleće, nadležni nikako da dovedu u red.

Sugrađani iz Padisnke su se obradovali kada su se prošle nedelje pojavili radnici zaduženi za održavanje zelenih površina na teritoriji opštine Palilula. Međutim, travu su pokosili samo u dužini od pola metra od trotoara, i tu su stali.

Trava se ovde kosi jednom u godinu dana. Niko o tome ne vodi računa. – žale se sugrađani

I korov ispred zgrada kose komšije same. Ali, nemaju svi stanari kosilice. Ima i dosta privatnih poseda o kojima niko ne vodi računa.

Ipak, to nije razlog da se trava pokosi samo u dužini od nekoliko metara od pešačke staze, a da svi parkovi koji su u naselju budu okruženi korovom.

I ono malo pokošene trave, kosači nisu pokupili već je ostavljena rasuta na sve strane. Stanovnici Padinske skele se plaše da rastinje, koje ih i dalje okružuje sa svih strana ne postane leglo zmija.

Iz JKP „Gradsko zelenilo“ poručili su da održavanje nije u njihovoj nadležnosti, već da je za to zadužena Opština.

Opština Palilula pokosila je travu na javnim površinama u naselju Padinska skela, dok su pojedinci dužni da kose travu na privatnim parcelama – kratko su kometarisali u opštini Palilula.

Inspektori nesavesne vlasnike mogu novčano da kazne. Oni koji ne održavaju javne i privatne posede morali bi da plate od 10.000, pa čak do pola miliona dinara, navedeno je u odluci o komunalnom redu.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Opština Palilula nije pokosila travu na javnim površinama u Padinskoj Skeli. U to se može svako, a posebno funkcioneri opštine, lako uveriti ako obiđu Padinsku Skelu.

Oprezno sa aplikacijom „Izabrani doktor“

Bahatost privrednih subjekata kao zagađivača leve obale