in

Oprezno sa aplikacijom „Izabrani doktor“

Mučenje sa zakazivanjem pregleda kod državnih lekara, sa kojim su se susreli mnogi građani Srbije, sada bi trebalo da ode u istoriju. Lekarski pregledi od sada mogu da se zakažu i preko aplikacije „izabrani doktor“ na mobilnom telefonu.

Aplikacija pruža tri mogućnosti – da se zakaže izabrani lekar, izabrani stomatolog i izabrani ginekolog. Jednim klikom mogu se videti svi slobodni termini, a osim zakazivanja, pregledi se mogu i otkazati.

Ipak, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić tvrdi da treba biti oprezan u korišćenju internet aplikacije „Izabrani doktor“.

Poverenik saopštava da u slučaju aplikacije „Izabrani doktor“ postoje i pravni i faktički rizici imajući u vidu, pored ostalog, da se preduzeće, koje uz podršku Ministarstva nudi aplikaciju, u dokumentima pojavljuje pod imenom „Sorsix International“, ali i pod imenom Sorsix Internacional.

Preduzeće pod prvim imenom postoji, a pod drugim imenom ne postoji. Mogućnost da je reč o grešci komplikuje činjenica da se navodi da su oba d.o.o. iz Niša, ali sa različitim adresama – stoji u saopštenju.

Kada je reč o politici privanosti, Poverenik uočava da se u rubrici „Uslovi korišćenja“, navodi da ona predstavlja ugovor između korisnika i preduzeća „IzabraniDoktor App d.o.o.“ koje do danas, kaže Šabić, nije bilo moguće pronaći u registru APR-a.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uživo kamere na graničnim prelazima – Horgoš, Batrovci, Gradina i Preševo

    U Padinskoj skeli za košenje trave niko nije nadležan?