in

U naredne tri godine Al Dahra investira u PKB 30 miliona evra

Kompanija Al Dahra je najavila da će u naredne tri godine investirati 30 miliona evra u unapređenje poslovanja PKB korporacije, dalji razvoj sistema za navodnjavanje i modernizaciju kapaciteta za proizvodnju mleka.

Pored toga, Al Dahra planira da uloži dodatnih 15 miliona evra u optimizaciju poslovanja PKB-a i njenih kapaciteta u cilju ostvarivanja većih prinosa i višeg nivoa kvaliteta mleka, saopštila je kompanija iz UAE, povodom današnjeg potpisivanja ugovora s Ministarstvom privrede o kupovini PKB-a za nešto više od 105 miliona evra.

Ova investicija upotpunjava našu strategiju pružajući mogućnost da dalje razvijamo svoje poslovanje u poljoprivrednoj, mlečnoj i stočarskoj proizvodnji – izjavio je potpredsednik i suosnivač Al Dahre, Kadim Al Darei.

Al Dahra, kako je naglasio, visoko ceni znanje i stručnost zaposlenih u PKB-u i veoma je posvećena nastavljanju tradicije ove kompanije, kao i održavanju izuzetno značajne uloge PKB-a u snabdevanju građana Srbije.

Al Dahra će obrađivati više od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na osam farmi koje su strateški locirane u neposrednoj blizini centra Beograda na kojima kompanija planira uzgoj različitih useva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smešu i nekoliko vrsta povrća.

Osim toga, Al Dahra će preuzeti upravljanje mlekarskom i stočarskom proizvodnjom koje snabdevaju industriju mleka i mesa u Srbiji.

Smatramo da će privatizacija PKB-a i investicije Al Dahre u unapeđenje postojećih kapaciteta i infrastrukture značajno doprineti komercijalizaciji i internacionalizaciji srpske poljoprivrede, a da će korist od toga imati srpski farmeri, trgovci i čitav poljoprivredni sektor u Srbiji. – poručio je Al Darei.

Al Dahra je međunarodna korporacija specijalizovana za agrobiznis, koja u svom fondu ima čak 400.000 jutara (160.000 hektara) poljoprivrednog zemljišta na četiri kontinenta.

U svom sastavu ima različite kompanije koje posluju u prerađivačkoj, mlekarskoj i mlinskoj industriji, kao i razvijene globalne trgovinske kapacitete, navodi se u saopštenju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Podržavamo mlade talente, zato nam pišite o njihovim uspesima

    Dve nesreće, na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu, čak sedmoro povređenih