in

Istraživali smo čime se bavi Al Dahra koja je kupila PKB

Istraživali smo čime se zapravo bavi i gde sve posluje kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je i zvanično kupila PKB.

Obavezujemo se da platimo ukupan iznos od 105,055 miliona evra u gotovom radi kupovine dela imovine PKB, 29 odsto kapitala društva Ekolab, 45,77 odsto kapitala Instituta PKB Agroekonomik, a sve u skladu s javim pozivom – navedeno je u ponudi Al Dahre.

Al Dahra je, kao holding kompanija, specijalizovana za uzgoj i proizvodnju osnovnih ljudskih prehrambenih proizvoda, kao što su pirinač, brašno, voće i povrće, ali i stočne hrane, uglavnom za ishranu sopstvenog stočnog fonda. 

Proizvodnja povrća

Ova holding kompanija posluje u više od 20 zemalja sveta, a u svom vlasništvu poseduje preko 350 hiljada hektara zemlje, fabrike za proizvodnju stočne hrame, pirinčane i pšenične mlinove … 

Godišnje proizvode oko 500 hiljada tona pirinča i 500 hiljada tona brašna. Osim toga, grupa je uložila više investicija u uzgoj, proizvodnju i distribuciju raznih useva, posebno krompira, kukuruza, pšenice, jabuke, pomorandže i drugih citrusnih plodova, datuma i maslina.

Mleko i mlečni proizvodi

Al Dahra se bavi i proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda. U Emiratima obrađuje 36,000 litara svežeg mleka dnevno. U Srbiji se do sada ova kompanija bavila proizvodnjom voća, tačnije jabuka.

Jabuke u Srbiji

Inače, ovaj holding posluje i u Maroku, Egiptu, Grčkoj, Švajcarskoj, Pakistanu i Indiji, a nedavno je objavljeno da planiraju kupovinu obradivog zemljišta širom sveta kako bi proizvodili kvalitetniju hranu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Sugrađani leve obale okupljaju se danas da pomognu malom Dušanu

Srbija je uspela da sakupi novac za lečenje malog Dušana!