Istraživali smo čime se bavi Al Dahra koja je kupila PKB - www.lobi-info.rs

Istraživali smo čime se bavi Al Dahra koja je kupila PKB

2 minuta za čitanje
1

Istraživali smo čime se zapravo bavi i gde sve posluje kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja je i zvanično kupila PKB.

Obavezujemo se da platimo ukupan iznos od 105,055 miliona evra u gotovom radi kupovine dela imovine PKB, 29 odsto kapitala društva Ekolab, 45,77 odsto kapitala Instituta PKB Agroekonomik, a sve u skladu s javim pozivom – navedeno je u ponudi Al Dahre.

Al Dahra je, kao holding kompanija, specijalizovana za uzgoj i proizvodnju osnovnih ljudskih prehrambenih proizvoda, kao što su pirinač, brašno, voće i povrće, ali i stočne hrane, uglavnom za ishranu sopstvenog stočnog fonda. 

Proizvodnja povrća

Ova holding kompanija posluje u više od 20 zemalja sveta, a u svom vlasništvu poseduje preko 350 hiljada hektara zemlje, fabrike za proizvodnju stočne hrame, pirinčane i pšenične mlinove … 

Godišnje proizvode oko 500 hiljada tona pirinča i 500 hiljada tona brašna. Osim toga, grupa je uložila više investicija u uzgoj, proizvodnju i distribuciju raznih useva, posebno krompira, kukuruza, pšenice, jabuke, pomorandže i drugih citrusnih plodova, datuma i maslina.

Mleko i mlečni proizvodi

Al Dahra se bavi i proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda. U Emiratima obrađuje 36,000 litara svežeg mleka dnevno. U Srbiji se do sada ova kompanija bavila proizvodnjom voća, tačnije jabuka.

Jabuke u Srbiji

Inače, ovaj holding posluje i u Maroku, Egiptu, Grčkoj, Švajcarskoj, Pakistanu i Indiji, a nedavno je objavljeno da planiraju kupovinu obradivog zemljišta širom sveta kako bi proizvodili kvalitetniju hranu.

1 Comment

Leave a Reply

Prethodna priča

Sugrađani leve obale okupljaju se danas da pomognu malom Dušanu

Sledaća priča

Srbija je uspela da sakupi novac za lečenje malog Dušana!

Poslednje od Vesti