U domu zdravlja u Krnjači ponovo nemoguće doći do lekara - www.lobi-info.rs

U domu zdravlja u Krnjači ponovo nemoguće doći do lekara

3 minuta za čitanje
3

Više puta smo pisali o problemima koji nastaju zbog nedovoljnog broja lekara u zdravstvenim stanicama, kako u Borči i Krnjači, tako i u drugim naseljima na levoj obali.

Sugrađani se ponovo javljaju sa ozbiljnim pritužbama, jer kako kažu, u domu zdravlja u Krnjači je rasulo! Kako kažu, situacija je najgora na odeljenju pedijatrije, ali i ginekologije.

Na pedijatriji trenutno radi samo jedan lekar i to u međusmeni od 10.00 do 16.00 časova. Van ove međusmene predškolska deca mogu se javiti školskom lekaru, ali kako majke tvrde, na školskom primaju samo najteže i najhitnije slučajeve.

Drage komšije, čije je dete bolesno i treba da ide u dom zdravlja u Krnjaču, neka se naoruža živcima, vodom i hranom. Već smo bili u domu zdravlja, ali rečeno je da dođemo posle 18 časova ili ujutru u 7. Jedan lekar radi za školsku i malu decu! Druga doktorka je na bolovanju, a zamenu nemaju !!! – stoji u jednoj objavi na društvenim mrežama

Ni na ginekologiji nije bolje, jer i tamo radi jedna doktorka koja radi nekada tri, a nekada četiri dana u nedelji. Ovaj ginekolog „pokriva“ sve žene koje dolaze iz Krnjače i Koteža, a dolaze i iz drugih naselja.

Nije prvi put

Kako sugrađanke kažu, na ginekologiji postoji i problem sa CTG aparatom, koji je bitan za praćenje trudnica u poodmakloj trudnoći. Prema rečima sugrađanki, taj aparat više ne radi nego što radi, više je u servisu nego u ordinaciji, a to traje godinma.

U međuvremenu, i pacjenti i zaposleni u ovoj zdravstvenoj stanici, obraćali su se i glavnom domu zdravlja na Paliluli, i predsedniku opštine. Do sada niko nije dobio adekvatan odgovor.

Ovaj problem se javljao i ranije, a iz doma zdravlja Plilula tada su objasnili da jednostavno nemaju dovoljno lekara, a da se na konkurse ne javlja dovoljan broj stručnjaka. Inače sličan problem imaju i domovi zdravlja na drugim beogradskim opštinama.

Ostaje da se pitamo, da li će najnežnije i najosetljivije grupe, trudnice i naši najmlađi sugrađani, morati da čekau novi dom zdravlja u Borči da bi dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Koliko puta je taj dugo očekivani i obećavanji dom zdravlja „građen“ možete videti u našem nedavnom tekstu OVDE! Inače, iako je početak izgradnje bio najavljen za septembar ili oktobar, prema poslednjem obećanju ipak će čekati proleće.

3 Comments

 1. Na pregled kod ginekologa čekam tri godine.Kad odem,kažu zakažite telefom.Kad nazovem kažu“popunjeni termini“i tako tri godine.

 2. Šta će nam novi dom zdravlja kada ni ovom ne rade ni lekari ni aparati!?
  Od zdravstva ostale samo zdravstvene knjižice i doprinosi koje nam uzimaju.
  Agonija 21. veka. Tužno i jadno.

 3. Nije nikakvo čudo što je rasulo u DZ Krnjača. Osoblje radi u veoma skromnim uslovima. Direktor DZ Palilula je bahat partijski kadar o čemu svi znaju, ali nikao ne preduzima ništa. Ako se neko pobuni odmah je kažnjen slanjem u najgoru lokaciju, otpuštaju se s posla sposobni i iskusni kadrovi, a primaju drugi, neadekvatni, po sasvim drugim kriterijima…Jer, dolaze sa vezom, što je neophodan uslov!
  Valjda će ga to kvalifikovati za višu funkciju.

  Treba da se čuje glas zaposlenih i građana koji trpe ovakvao stanje godinama!
  Dokle tako?

Leave a Reply

Prethodna priča

Delovi Borče i Ovče danas ostaju bez struje

Sledaća priča

Prva isporuka novih autobusa Beogradu početkom oktobra

Poslednje od Vesti