in

U domu zdravlja u Krnjači ponovo nemoguće doći do lekara

Više puta smo pisali o problemima koji nastaju zbog nedovoljnog broja lekara u zdravstvenim stanicama, kako u Borči i Krnjači, tako i u drugim naseljima na levoj obali.

Sugrađani se ponovo javljaju sa ozbiljnim pritužbama, jer kako kažu, u domu zdravlja u Krnjači je rasulo! Kako kažu, situacija je najgora na odeljenju pedijatrije, ali i ginekologije.

Na pedijatriji trenutno radi samo jedan lekar i to u međusmeni od 10.00 do 16.00 časova. Van ove međusmene predškolska deca mogu se javiti školskom lekaru, ali kako majke tvrde, na školskom primaju samo najteže i najhitnije slučajeve.

Drage komšije, čije je dete bolesno i treba da ide u dom zdravlja u Krnjaču, neka se naoruža živcima, vodom i hranom. Već smo bili u domu zdravlja, ali rečeno je da dođemo posle 18 časova ili ujutru u 7. Jedan lekar radi za školsku i malu decu! Druga doktorka je na bolovanju, a zamenu nemaju !!! – stoji u jednoj objavi na društvenim mrežama

Ni na ginekologiji nije bolje, jer i tamo radi jedna doktorka koja radi nekada tri, a nekada četiri dana u nedelji. Ovaj ginekolog „pokriva“ sve žene koje dolaze iz Krnjače i Koteža, a dolaze i iz drugih naselja.

Nije prvi put

Kako sugrađanke kažu, na ginekologiji postoji i problem sa CTG aparatom, koji je bitan za praćenje trudnica u poodmakloj trudnoći. Prema rečima sugrađanki, taj aparat više ne radi nego što radi, više je u servisu nego u ordinaciji, a to traje godinma.

U međuvremenu, i pacjenti i zaposleni u ovoj zdravstvenoj stanici, obraćali su se i glavnom domu zdravlja na Paliluli, i predsedniku opštine. Do sada niko nije dobio adekvatan odgovor.

Ovaj problem se javljao i ranije, a iz doma zdravlja Plilula tada su objasnili da jednostavno nemaju dovoljno lekara, a da se na konkurse ne javlja dovoljan broj stručnjaka. Inače sličan problem imaju i domovi zdravlja na drugim beogradskim opštinama.

Ostaje da se pitamo, da li će najnežnije i najosetljivije grupe, trudnice i naši najmlađi sugrađani, morati da čekau novi dom zdravlja u Borči da bi dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Koliko puta je taj dugo očekivani i obećavanji dom zdravlja „građen“ možete videti u našem nedavnom tekstu OVDE! Inače, iako je početak izgradnje bio najavljen za septembar ili oktobar, prema poslednjem obećanju ipak će čekati proleće.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Nije nikakvo čudo što je rasulo u DZ Krnjača. Osoblje radi u veoma skromnim uslovima. Direktor DZ Palilula je bahat partijski kadar o čemu svi znaju, ali nikao ne preduzima ništa. Ako se neko pobuni odmah je kažnjen slanjem u najgoru lokaciju, otpuštaju se s posla sposobni i iskusni kadrovi, a primaju drugi, neadekvatni, po sasvim drugim kriterijima…Jer, dolaze sa vezom, što je neophodan uslov!
    Valjda će ga to kvalifikovati za višu funkciju.

    Treba da se čuje glas zaposlenih i građana koji trpe ovakvao stanje godinama!
    Dokle tako?

Delovi Borče i Ovče danas ostaju bez struje

Prva isporuka novih autobusa Beogradu početkom oktobra