in

Konačno raspisan tender za izgradnju doma zdravlja u Borči

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju doma zdravlja u Borči. 

Sredstva za izgradnju ovog doma zdravlja obezbedila je uglavnom Republika Srbija jer su ove zdravstvene ustanove od juna meseca prešle u nadležnost republike. Kako je Grad započeo ovu investiciju pre stupanja na snagu zakona, nastaviće investiciju uz finansiranje Republike Srbije – rekao je Vesić.

Kako je dodao, izvođač radova će biti izabran do kraja godine i radovi na Domu zdravlja počinju prvih dana proleća.

Vrednost radova je oko 650 miliona dinara, objekat će imati sedam hiljada kvadrata dok je rok za završetak je 12 meseci od početka izgradnje.

Nova zdravstvena stanica biće izgrađena u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke i pošte, a preko 150.000 građana na levoj obali Dunava konačno će dobiti savremenu zdravstvenu zaštitu.

U novooizgrađenoj zdravstvenoj ustanovi će se nalaziti službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom.

Vodiće se računa o spajanju srodnih sadržaja, a planirano je da budu razdvojeni putevi bolesnih i zdravih, kao i dece i odraslih.

Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu medicinu. Dok će na trećem spratu biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Čopor pasa lutalica u Borči napao majku sa bebom

    Od 01. oktobra počinju probe sistema daljinskog grejanja