U oktobru 7. put počinje izgradnja novog doma zdravlja u Borči

u Vesti

Do kraja avgusta očekuje se objavljivanje tendera za izgradnju doma zdravlja u Borči, koja bi trebalo da počne u oktobru, najavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Očekujemo da izgradnja doma zdravlja u Borči, u okviru Doma zdravlja Palilula, počne na jesen. Planirani rok za završetak radova je 12 meseci od početka izgradnje, što znači da ćemo do kraja 2020. godine imati nov dom zdravlja koji će odgovoriti potrebama stanovnika leve obale – istakao je prvi čovek prestonice.

Zdravstvena stanica u Borči gradiće se u Ulici Koste Manojlovića, a sekretarijati za zdravstvo i investicije pratiće izvođenje radova.

Pacijentima će na jednom mestu biti dostupne sve specijalističke službe – laboratorije, službe za fizikalnu medicinu, ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftalmologije, otorinolaringologije i stomatologije.

U novom domu zdravlja će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata.

Gradonačelnik je istakao da je izgradnja doma zdravlja u Borči još jedan korak ka ravnomernom razvoju svih beogradskih opština i obezbeđivanju uslova za kvalitetan život svih Beograđana.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH