Roditelji tvrde da u Krnjači dečiji lekari rade skraćeno - www.lobi-info.rs

Roditelji tvrde da u Krnjači dečiji lekari rade skraćeno

2 minuta za čitanje

Stanovnici Krnjače po društvenim mrežama su izrazili nezadovoljstvo zbog radnog vremena dečjeg odeljenja u njihovoj ambulanti. Jedan sugrađanin je fotografisao obaveštenje na kojem stoji da „dečji dispanzer radi od 10.00 do 16.30“, uz napomenu da „u to vreme većina ljudi radi i nije u mogućnosti da odvede dete kod doktora“.

Iz DZ “Dr. Milutin Ivković” na Paliluli, kojem pripada i ambulanta u Krnjači, kažu da su njihovi lekari na raspalaganju od 7.00 do 20.00, i da se sporni natpis odnosi na međusmenu ili je postavljen za vreme letnjeg perioda kada je dosta zaposlenih bilo na godišnjem odmoru.

Kako su nam rekli sugrađani iz Krnjače, radno vreme od 10.00 do 16.30 nikako ne odgovara roditeljima koji rade. Kako kažu, medicinska sestra u Krnjači često vrlo ljutito opominje roditelje kako ne treba da dovode svoju bolesnu decu na pregled van navedenog radnog vremena.

U domu zdravlja Palilula, objašnjavaju kako lekari menjaju smene na nedeljnom nivou. Dodaju da do sada nije bilo žalbi na radno vreme.

Rad se odvija organizovano i sinhronizovano. Pacijenti mogu doći u bilo koju smenu ako nisu u mogućnosti da prate svog izabranog lekara – navodi Maja Matejić iz DZ Palilula.

Kako je dodatno objasnila, dešava se da jedan pedijatar radi na ultrazvučnom pregledu kukova ili je na godišnjem odmoru, pa onda treći pedijatar iz školskog dispanzera  (od četri postojeća koji rade u ZS Krnjača), radi u međusmeni od 9.00 do 16.30 i tada prima decu do 18 godina.

Leave a Reply

Prethodna priča

Autobusi na liniji 95 idu trasom linije 96, bez zvanične izmene

Sledaća priča

Saobraćajni udes u Bratstva i jedinstva, moguće su gužve

Poslednje od Vesti