Roditelji tvrde da u Krnjači dečiji lekari rade skraćeno

u Vesti od

Stanovnici Krnjače po društvenim mrežama su izrazili nezadovoljstvo zbog radnog vremena dečjeg odeljenja u njihovoj ambulanti. Jedan sugrađanin je fotografisao obaveštenje na kojem stoji da “dečji dispanzer radi od 10.00 do 16.30”, uz napomenu da “u to vreme većina ljudi radi i nije u mogućnosti da odvede dete kod doktora”.

Iz DZ “Dr. Milutin Ivković” na Paliluli, kojem pripada i ambulanta u Krnjači, kažu da su njihovi lekari na raspalaganju od 7.00 do 20.00, i da se sporni natpis odnosi na međusmenu ili je postavljen za vreme letnjeg perioda kada je dosta zaposlenih bilo na godišnjem odmoru.

Kako su nam rekli sugrađani iz Krnjače, radno vreme od 10.00 do 16.30 nikako ne odgovara roditeljima koji rade. Kako kažu, medicinska sestra u Krnjači često vrlo ljutito opominje roditelje kako ne treba da dovode svoju bolesnu decu na pregled van navedenog radnog vremena.

Zanimljivo:  Nova najava: Na proleće najzad gradnja doma zdravlja u Borči

U domu zdravlja Palilula, objašnjavaju kako lekari menjaju smene na nedeljnom nivou. Dodaju da do sada nije bilo žalbi na radno vreme.

Rad se odvija organizovano i sinhronizovano. Pacijenti mogu doći u bilo koju smenu ako nisu u mogućnosti da prate svog izabranog lekara – navodi Maja Matejić iz DZ Palilula.

Kako je dodatno objasnila, dešava se da jedan pedijatar radi na ultrazvučnom pregledu kukova ili je na godišnjem odmoru, pa onda treći pedijatar iz školskog dispanzera  (od četri postojeća koji rade u ZS Krnjača), radi u međusmeni od 9.00 do 16.30 i tada prima decu do 18 godina.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.