Dete oticalo od alergije, a doktorka u Kotežu ih "otkačila" - www.lobi-info.rs

Dete oticalo od alergije, a doktorka u Kotežu ih „otkačila“

2 minuta za čitanje
1

Sedmogodišnja devojčica je sinoć, iako pod teškom alergijom, vraćena kući iz ambulante „Kotež“ pod izgovorom da „nije njihov pacjent“.

Kako roditelji kažu, sve je počelo sinoć oko 19.45 sati na ulici u Kotežu. Odjednom je detetu bilo loše, alergija se proširila po celom telu kao koprivnjača.

Dete je počelo da otiče, a roditelje da hvata panika. I otac deteta ima sličan problem sa alergijama i znali su koliko može biti ozbiljno, te da može izazvati gušenje.

Dom zdravlja, odnosno ambulanta u Kotežu, bila je najbliža, praktično usput, pa su rešili da odu i potraže hitnu medicinsku pomoć.

Brzo smo utrčali u dom zdravlja i sreli doktorku Sanju D. Ona nas ni ne prima u ordinaciju, već na hodniku pregleda dete- kaže otac Miodrag

Nakon pregleda obavljenog na hodniku, lekarka je samo konstatovala da devojčica nije životno ugrožena i poslala ih kući.

Roditelji su negodovoali zbog toga, ali doktorka je insistirala na tome i na činjenici da dete nije njihov pacijent, već pacijent ambulante u Krnjači.

Pošto nisu imali vremena da se dodatno ubeđuju sa zaposlenima u ambulanti, roditelji su otišli u najbližu apoteku. Objasnili su farmaceutu simptome i ona im je odmah dala lek koji dete može i treba da koristi, a odmah nakon toga roditelji su pozvali i Hitnu pomoć.

Još uvek nema komentara i objašnjenja ovog događaja od zaposlenih u ambulanti u Kotežu i doma zdravlja“Palilula“.

1 Comment

  1. NE VERUJEM DA DOKTORI IZ KOTEŽA NEĆE DA PRIME DECU NEGO IM JE TO STROGO ZABRANJENO,,,PROVERITE
    SKORO JE ADAPTIRANI PROŠIREN DOM ZDRAVLJA,ZAŠTO NEKOME NIJE PALO NA PAMET KOLIKO JE DECE U KOTEŽU PA DA OTVORE I JEDNU ORDINACIJU ZA PEDIJATRA.DOK DETE STIGNE DO KRNJAČE MOŽE DA BUDE KASNO
    MISLI LI NEKO O TOME?

Leave a Reply

Prethodna priča

Sa letnjim redom vožnje 20 odsto manje autobusa

Sledaća priča

Nakon ozbiljnog pada bicikliste, rupa ekspresno nestala

Poslednje od Vesti