in

Gradnja doma zdravlja od septembra, kompletna kanalizacija za pet godina

U razgovoru sa medijima predsednik opštine Palilula precizirao je rokove za izgradnju doma zdravlja u Borči, a govorio je i o mogućnosti da leva obala postane zasebna opština.

Kako je rekao, u saradnji sa gradom Beogradom radi se na izgradnji doma zdravlja u Borči koji će se prostirati na 6.000 kvadrata. Radovi će početi sredinom septembra i trajaće godinu i po dana. To će biti jedan od najmodernijih domova zdravlja u Beogradu.

Takođe, Grad Beograd će sa Evropskom investicionom bankom u julu potpisati kredit za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Ljudi su ljuti što već 30 godina to iščekuju. U narednih pet do šest godina potpuno će biti završena kanalizaciona mreža.

Kada je u pitanju „podela“ opštine Palilula, izjavio je da bi to bilo dobro za građane.

I sam živim u Borči više od 25 godina. Kao predsednik opštine i kao građanin Borče zagovaraću da se od opštine naprave dve, odnosno da i leva obala Dunava dobije status opštine.

Kako kaže, preko 110.000 stanovnika živi na levoj obali Dunava, što je veličine kao Čačak.

Svojim urbanističkim sadržajem i poljoprivrednim zemljištem leva obala više podseća na prigradsku nego na gradsku opštinu i možda bi čak mogla da dobije i taj status, dodao je Jovičić

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sinoćni pljusak stvorio jezera na prilazu, ali i samom Pančevcu (VIDEO)

    Pljuštaće prijave za zagađivače na levoj obali, fotografije dokazi