in

Obezbeđena sredstva za izradu kanalizacije na levoj obali

Evropska investiciona banka odobrila je kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd će obezbediti dodatnih 12,93 miliona evra, koliko će koštati izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava. U budžetu za ovu godinu već smo obezbedili 4,2 miliona evra, dok će naredne godine biti obezbeđeno 8,73 miliona evra.

Evropska investiciona banka obezbedila i bespovratna sredstva u iznosu od 1,1 miliona evra gradu Beogradu kao tehničku pomoć za izvođenje i pripremu projekta gradnje kanalizacije. Ugovor o tehničkoj pomoći biće potpisan početkom juna kako bi odmah moglo da počne projektovanje kanalizacije.

Vesić je naveo da je odluka EIB o kreditu usledila nakon pregovora koji su trajali skoro godinu dana i da očekuje da će izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, gde živi više od 150.000 građana, početi u prvoj polovini 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika zahvalio se i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i „Beogradskom vodovodu“ na, kako je rekao, velikim naporima da ovaj projekat bude realizovan.

Izvor: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Pa naravno, nista. Ko smo mi u Krnjaci? Gradjani drugog reda? Vesiću su vaznije kanalizacije oko Beograda, naselja oko Mladenovca, oko Barajeva…..a naselje Brace Maric koje je na par km.od centra Bgd.nije za njega bitno.

  2. Kome kanalizacija treba, mi smo građani drugog reda
    Obala leva po ulici prazni debela creva
    Fekalije svuda plivaju, septičke jame se prelivaju
    Na vodi Beograd, a u Krnjači je smrad!

U naselju Vrbovski sistematski neko uništava sprave i igralište

Dobrovoljno davanje krvi u Borči ove subote