in

Svetlana Ceca Kitić pomaže sestrama Moldovan

Borča - Sestre Moldovan srpske olimpijke u kajaku
Borča - Sestre Moldovan srpske olimpijke u kajaku

Juče je održana je manifestacija “Nastavi tradiciju” čiji je cilj prikupljanje finansijskih sredstava sestrama Moldovan, finalistkinjama u kajaku na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 godine.

Na drugom spratu Delta City-a održano je druženje i prijateljska utakmica u rukometu sa našom rukometašicom Svetlanom Kitić i sestrama Moldovan. Manifestacija ima za cilj prikupljanje sredstava koja su namenjena za obnavljanje kanala Vizelj u Borči kako bi sestre Moldovan i brojni sportisiti imali bolje uslove za treniranje.

„Sa zadovoljstvom sam se odazvala pozivu za učešće i kao promoter rukometnog turnira želim da pozovem što veći broj studenata da se prijave jer je naša zajednička dužnost da omogućimo sestrama Moldovan bolje uslove za treniranje“, izjavila je Svetlana Kitić.

Svetlana Ceca Kitić pomaže sestrama MoldovanDa vas podsetimo, prošle godine u avgustu odmah nakon olimpijade očišćen je kanal Vizelj.

Međutim, od tada ništa više nije urađeno, čak smo i mi morali da reagujemo jer je nakon čišćenja kanala sve izvađeno odloženo na obalu – naše lobiranje možete pročitati ovde.

„Nastavi tradiciju“

Nastavi tradiciju je projekat u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu i Studentskog parlamenta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, dok su zvanični partneri manifestacije Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i SKONUS (Studentski parlament Srbije).

U ponedeljak u istoimenom tržnom centru održaće se i druženje i mini fudbalska utakmica sa specijalnim gostom Dejanom Petkovićem zvanim „Rambo“.

Sestre Moldovan su iznenađene ali i zahvalne na uloženom trudu i nadaju se da će to opravdati svojim uspešnim rezultatima, radom i upornošću. Smatraju da će sređivanje kanala biti od izuzetne koristi svima koji treniraju i omogućiti novim generacijam nizanje dobrih rezultata i uspeha.

Takmičenje u okviru manifestacije Nastavi dalje održaće se 20. aprila na sportskim terenima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, na Košutnjaku.

U okviru manifestacije održaće se i 8 turnira u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, šahu, stoni tenisu i obaranju ruku.

Pozivamo sve stanovnike leve obale Beograda da učestvuju u manifestaciji „Nastavi tradiciju“, makar kao gledaoci i na taj način pružimo podršku našim sugrađankama i olimpijkama sestrama Moldovan.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Palilulska olimpijada kulture - POK2013

Palilulska Olimpijada Kulture 2013.

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBI

Beograd na Vašem dlanu