in

Beograd na Vašem dlanu

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBI
Beograd na dlanu - LOBI kao HOBI

Nebo je nad Beogradom prostrano i visoko, promenljivo a uvek lepo; i za zimskih vedrina sa njihovom studenom raskoši; i za letnjih oluja kada se celo pretvori u jedan jedini tmurni oblak koji, gonjen ludim vetrom, nosi kišu pomešanu s prašinom panonske ravnice; i u proleće kad izgleda da cvate i ono, uporedo sa zemljom; i u jesen kad oteža od jesenjih zvezda u rojevima. Uvek lepo i bogato, kao naknada ovoj čudnoj varoši za sve ono čega u njoj nema i uteha zbog svega što ne bi trebalo da bude.“ Rekao
Ivo Andrić, pisac i nobelovac.

Pored lepote nebeske, ono što odlikuje naš grad je njegov duh, gostoprimstvo koji su zabeležili svi putopisci i svetski putnici prošlog vremena. On Vam nesebično poklanja gostoljubljivost, spontanost ljudi različitih kultura. Duh Beograda je nešto čemu se svaki Beograđanin diči.

Pošto je Beograd poznat po pulsirajućem životu, rešili smo da Vas pozovemo na buduća dešavanja u našoj prestonici.

Razgledanje Beograda (12. april)

Beograd je definitivno grad koji mnogo pruža. Razgledali ga autobusom, iz vazduha, sa reke ili blisko – šetnjom, bićete fascinirani bogatstvom i njegovom dušom.

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBINo, Turistička organizacija Beograda i BS Tours-a organizovali su prvo prolećno razgledanje grada iz otvorenog autobusa u subotu u 11h. Svi zainteresovani će moći uživati u čarima Beograda svakog dana, osim ponedeljka, sa polascima u 11h, sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića.

Ture traju 70 minuta, a realizuju se na srpskom, engleskom, francuskom, nemačkom i ruskom jeziku. Karte možete kupiti u informativnom centru Turističke organizacije Beograd u Knez Mihailovoj 5 , u autobusu pre početka razgledanja i na prodajnom mestu BS Toursa, Savski Trg 1/a. Cena prolećnog razgledanja je 500 din za odrasle i 300 din za decu do 12 godina.

Posetioci otvorenog autobusa dobijaju i kartu za besplatno razgledanje grada brodom Jahting kluba Kej, koje mogu iskoristiti vikendom od 18-20h.

 

Beogradski Hipodrom otvara sezonu (14. april)

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBIU nedelju konjičkim trkama počinje nova sezona na Hipodromu Beograd. Dvadeset trkačkih nedelja i tradicionalnih porodičnih paketa sa školama jahanja i sličnim sadržajima, ugostiće posetioce.

Izgradnja novih tribina na Hipodromu očekuje se sledeće godine kada Hipodrom slavi stoti rođendan.

11. Dečji pozorišni festivаl – Pozorište Zvezdarište (18.-25. april)

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBIGradska opština Zvezdara sa ponosom najavljuje 11. Dečiji pozorišni festival pod sloganom “Zagledani u zvezde”. Festival će biti održan od 18-25 aprila 2013. godine u ustanovi kulture “Vuka Karadžić-a”.
Svi prisutni imaće priliku da učestvuju u čaroliji pretvaranja trga ispred Gradske opštine Zvezdara i Ustanove kulture “Vuk Karadžić” u najlepše beogradsko Dvorište-Igralište-Pozorište-Zvezdarište.

Ako je pozorište igrа (а jeste!) i аko je igrа od suštinskog znаčаjа zа rаzvoj detetа (а jeste!), ondа je jednаčinа jаsnа: pozorište je neophodno zа odrаstаnja.

 

Beyonce u Beogradu (15. april)

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBIPoznata pop diva počinje svoju turneju “The Mrs. Carter Show World Tour” u Beogradu, 15. Aprila u Kombank Areni, biće najambicioznija i najveća turneja Beyonce do sada. Planirano je da traje godinu dana. Cena ulaznica: 2700, 3900, 4500, 5500 i 5900 dinara.

Ovo je njena prva turneja posle tri godine i obuhvatiće 20 evropskih gradova pored Beograda.

Otvaranje moto sezone (20.april)

Posle duge i studene zime, početku proleća se raduju i ljubimci na dva i tri točka koji kreću u aktivnu vožnju prestonicom.

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBIAsocijacija Motociklista Srbije i Moto Asocijacija Srbije, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, Agencijom za bezbednost saobraćaja i Gradskim sekretarijatom za saobraćaj, organizuju drugu po redu akciju: Otvaranje Moto Sezone 2013.

Zvanično otvaranje sezone će se održati u Beogradu, u subotu 20. aprila 2013. godine ispred Doma Narodne skupštine Srbije sa početkom u 10.00 sati.

 

Paliluska Olimpijada Kulture (13.-17. maja)

Palilulska olimpijada kulture 2013.Palilulska olimpijada kulture (POK), posvećena umetnosti i stvaralaštvu mladih, održaće se od 13-17 maja 2013. godine.

Palilulska Olimpijada Kulture je manifestacija koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina bila najrelevantniji festival omladinskog stvaralaštava na područiju bivše SFRJ, sa koje su potekli mnogi danas afirmisani kulturni stvaraoci (Više pročitajte ovde).

10. jubilarna Noć muzeja (18. maj)

Beograd na dlanu - LOBI kao HOBIUmetničko-produkcijska grupa Noć muzeja najavljuje da će jubilarna 10. Noć muzeja biti održana u subotu 18. maja 2013. godine. Do sada se za učešće prijavilo 68 gradova i mesta, 55 muzeja galerija i izložbenih prostora, sve skupa 150 institucija kulture.

 
Beogradski glamur, na raskršću Evropskih puteva, koji slavi jedinstvenu kombinaciju kulture, arhitekture i prirodnog spoja istočnjačke strasti i evropske prefinjenosti. Beograd je pun pozitivne energije, ljudi, ljubavi, radosti, prizora i zvukova.U Beograd se svi sa razlogom vraćaju. Zakoračite kroz beogradske atrakcije, odaberite neki od programa razgledanja i upoznavanja grada!

Ovaj članak ćemo završiti citatom pisca Duška Radovića „Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Borča - Sestre Moldovan srpske olimpijke u kajaku

    Svetlana Ceca Kitić pomaže sestrama Moldovan

    Počelo betoniranje mosta Borča – Zemun