in

Palilulska Olimpijada Kulture 2013.

Palilulska olimpijada kulture - POK2013
Palilulska olimpijada kulture - POK2013

Palilulska Olimpijada Kulture (POK), posvećena umetnosti i stvaralaštvu mladih, održaće se od 13-17 maja 2013. godine.

Palilulska Olimpijada Kulture je manifestacija koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina bila najrelevantniji festival omladinskog stvaralaštava na područiju bivše SFRJ, sa koje su potekli mnogi danas afirmisani kulturni stvaraoci.

Imajući u vidu njen veliki uticaj i mogućnosti za razvijanje kreativnih potencijala mladih, GO Palilula je 2004.godine obnovila ovu manifestaciju.

Želja rukovodstva opštine je da se afirmišu najbolji potencijali mladih, da se promovišu i popularišu kultura i znanje kao osnovne vrednosti društva. Najbolji učesnici dobijaju nagrade u kategoriji u kojoj s takmiče.

Palilulska olimpijada kulture - POK 2013. Gradska opština Palilula i organizacioni odbor Palilulske olimpijade kulture i ustanova kulture Palilula, raspisali su konkurs POK u sledećim kategorijama:

1. Dramsko stvaralaštvo
2. Likovni radovi
3. Poezija
4. Rok muzika
5. Klasična muzika
6. Kratki film
7. Proza
8. Fotografija

Kompletan opis svih kategorija

Konkurs za amatersko dramsko stvaralaštvo raspisano za starosno doba od 15-20 godina važi za sve srednje škole sa teritorije grada Beograda. Predstave moraju da budu u formi jednočinke i da traju najmanje 30 minuta i najviše 40 minuta. Preliminarni rezultati će biti objavljeni u Petoj beogradskoj gimnaziji, u periodu od 22-25 aprila, u dogovoru sa rediteljem i koordinatorom. Takmičari koji su ušli u finalno takmičenje biće obavešteni do 9. maja 2013. godine.. Za sve neophodne informacije kontaktirati Zorana Rakića na telefon: 069/2201618.

Konkurs za amatersko stvaralaštvo pesnika i recitatora ima za cilj razvijanje potreba I želja mladih za stvaranje poezije, čitanjem, osvajenjem književnog pisanog i govornog izraza kao i očuvanje maternjeg jezika. Pravo učešca imaju pesnici i recitatori od 14-25 godina sa teritorije celog Beograda. Kriterijumi po kojima stručni žiri vrednuje amatersko stvaralaštvo su sledeći:
– Izbor pesme koji je primeren polu I uzrastu takmičara,
– Pravilnu akcentuaciju I dikciju
– Ostvarivanje misaono emotivnih sadržaja pesme
– Prirodnost, izražajnost I sugestivnost recitovanja
– Kreativnost I lepotu pesničke reči

Recitatori i pesnici govore ili čitaju svoju pesmu po izboru koja mora da traje najviše četiri minuta. Prijave I radove možete slati snimljene video-kamerom, narezane na CD-U a pesme slati u posebnu kovertu. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Draganu Jovanovic na telefon: 063/637657.

Konkurs za likovner radove mladih stvaralaca raspisan je za dve kategorije:
– Kategorije A- od 14-19 godina starosti
– Kategorije B – od 20- 25 godina starosti
Prijave na konkurs mogu poslati škole i fakulteti sa najviše pet radova učenika i studenata. Radove slati fotografisane I li skenirane u elektronskoj formi. Za sve dodatne informacije kontaktirati Jadranku Kostić na telefon 063/8865801.

Konkurs za kratku priču raspisan je za mlade autore i autorke od 15-25 godina starosti koji nisu objavljivali knjigu proze. Priče se šalju u Word formatu sa neophodnim ličnim podacima autora. Za sve neophodne informacije kontaktirati Svetlanu Gavrilović na e-mail adresu pok.konkurs”gmail.com.

Palilulska olimpijada kulture 2013. Konkurs za rok muziku odnosi se na starosno doba od 15-25 godina. Uslov je da izvođači dostave CD sa bar tri autorske pesme kao i sa tekstovima pesama koje moraju da budu na srpskom jeziku. Uz sastav se dostavlja i kratka biografija izvođača. Za dodatne informacije kontaktirati Miroslava Cvetkovića na email cvelebass@gmail.com.

Konkurs za kratke amaterske filmove raspisan za uzrast od 14-25 godina, mora da traje do 5 minuta, tema je slobodna. Filmovi mogu biti snimljeni video kamero, digitalnim fotoaparatom ili mobilnim telefonom. Svaki autor može poslati do tri filma koji ne promovišu nasilje, vulgarnost I slično. Za sve dodatne informacije kontaktirati Aleksandru Justić na telefon 064/4598232.

Konkurs za amatersku fotografiju raspisan na temu Tašmajdanski park, odnosti se na starosno doba od 14-19 god, i od 20-25 god. Dimenzija fotografije minimalna je 13×18 cm u 300 piksela po inču i maksimalna 20x30cm u 300 piksela. Za sve dodatne informacije kontaktirati Ivanu Ninković na telefon 066/9344496.

Konkurs za klasičnu muziku raspisan je za amatere od 14- 25 godina čije kompozicije, ukoliko imaju tekst, treba da budu na srpskom jeziku, da traju najviše 10 minuta. Za sve dodatne informacije kontaktirati Tanju Dobrosavljević putem mejla dtanjad@yahoo.com

Predviđeni rok za slanje svih radova je 20. april 2013 godine na sledeću adresu : GO Palilula, Takovska 12, Beograd. Možete i doneti lično na I sprat kancelarije 25-27. Prijave za konkurs možete preuzeti na zvaničnom sajtu opštine Palilula. Zа kompletne pojedinаčne konkurse, prijаve i dodаtne informаcije obrаtite se nа telefone 3294-733, 3348-301, ili nа e-mail pok@kzmpalilula.rs

Dragi naši sugrađani leve obale Beograda, pošaljite svoje prijave, učestvujte na mestu razmene iskustva, mestu interakcije različitih ljudi i mestu dobre energije.


Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ranjen u Borči

Čovek ranjen u pucnjavi u Borči

Borča - Sestre Moldovan srpske olimpijke u kajaku

Svetlana Ceca Kitić pomaže sestrama Moldovan