Sugrađani u Ovči samostalno očistili zacementirani izvor u "Kaljavoj banji" - www.lobi-info.rs

Sugrađani u Ovči samostalno očistili zacementirani izvor u „Kaljavoj banji“

2 minuta za čitanje

Kako smo već pisali, izvor vode u „Kaljavoj banji“ u Ovči pre izvesnog vremena nepoznati počinioci su zatrpali peskom i cementom. Međutim, na radost mnogih sugrađana lekovita voda bogata fosforom ponovo je počela da izvire.

Kako kažu sugrađani iz Ovče, preko noći je neko nasuo kamenje i cement i razlupao sve okolne klupe koje su služile za odmor. jasno je da je sve porušeno sa namerom, jer su klupe bile betonske, pa su vandali došli naoružani macolama kako bi beton razrušili.

Svako ko je ovde dolazio i mazao se blatom ili umivao lekovitom vodom zna koliki značaj ima ovo mesto. A zanimljivo je da se ovo dešava samo nekoliko meseci nakon usvajanja Plana detaljne regulacije o izgradnji banjskog kompleksa

Zacementirani izvor

Nekada je na ovom mestu voda bogata fosforom izvirala u mlazevima. Posle vandalskog čina voda da je jedva izvirala, a nivo vode u okolnim jezerima gde se nalazi lekovito blato se drastično smanjio.

Sugrađani su bili zabrinuti da posle 80 godina izvor ne presuši. Pošto nisu želeli da dozvole da ova banja nestane, zajedničkim snagama uspeli su da pročiste izvorište.

Kada smo ugledali mehuriće znali smo da će voda ponovo poteći, i iskreno se nadamo da se ovako nešto neće ponoviti – ističu sugrađani iz Ovče.

Kada je iz prethodno zacementiranog izvora ponovo potekla „čudotvorna voda“, posetioci ove banje iskreno su se obradovali. Pitamo se zašto niko od nadležnih nije reagovao, nego su sugrađani izvorište čistili sami.

Leave a Reply

Prethodna priča

Eko patrola i sugrađani vratili zalutalog labuda u stanište na kanalu Vizelj

Sledaća priča

Grejanje u Borči očajno, elektrane nemoguće kontaktirati

Poslednje od Vesti