Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Navodnjavanje Pančevački rit - 15.03.2014

Stižu arapski dolari u Pančevački rit

u Vesti od

Deo novca od kredita iz Emirata biće uložen u navodnjavanje zemljišta u Pančevačkom ritu kako bi se povećali prinos, rod i kvalitet proizvoda. Sistemi za navodnjavanje biće obnovljeni i ponovo u funkciji posle 20 godina.

Predsednik Privremenog veća Grada Siniša Mali najavio je u četvrtak da će 750 miliona dinara iz kredita Ujedinjenih Arapskih Emirata biti upotrebljeno za izgradnju i obnovu sistema za navodnjavanje u opštinama Obrenovac, Surčin i Palilula (Pančevački rit).

U Pančevačkom ritu potrebno je revitalizovati 60 kilometara kanala u vrednosti 150 miliona dinara a izgradnjom sistema za navodnjavanje pokrio bi se severni deo teritorije.

Za crpnu stanicu „Dunavac“ i čišćenje dela kanala Karašac potrebno je oko 250 miliona dinara a po završetku tih radova navodnjavalo bi se 15.000 hektara PKB imanja.

Zanimljivo:  Danas je krajnji rok za dostavljanje ponuda za PKB, najavljeni i protesti

Stižu arapski dolari u Pančevački rit-2014 Stižu arapski dolari u Pančevački rit-2014 Stižu arapski dolari u Pančevački rit-2014

Siniša Mali je pozvao poljoprivredne proizvođače sa teritorije Beograda da razmisle o načinu na koji može da se iskoristi kredit od sto miliona dolara što će, kako je naveo, biti prilika da se pod povoljnim uslovima, sa niskom kamatnom stopom i velikim brojem godina otplate u potpunosti obnovi oprema i mehanizacija.

Podsećamo – PKB je još na početku godine formirao tim za projektovanje novih zalivnih sistema i čekao odobrenje projekta navodnjavanja koji bi bio finansiran sredstvima arapskog zajma – sredstvima Razvojnog fonda Abu Dabija.

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh