Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Romi iz Makiša, Resnika i Jabučkog rita prvi stanari u Ovči

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Romske porodice koje žive u beogradskim naseljima Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Kijevo i Jabučki rit trebalo bi danas da počnu da se sele u novoizgrađene socijalne stanove u naselju Ovča, kao i u seoska domaćinstva.

Beoinfo navodi da je preseljenje 44 porodice sa 222 osobe u okviru projekta zbrinjavanja romskih porodica „Sagradimo dom zajedno“ koji Grad Beograd sprovodi sa Evropskom unijom i Kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu (Unops).

Stanove u Ovči izabrale su 22 porodice, a u prethodnoj fazi je zbrinuto oko 120 porodica od kojih su kuće 10 porodica rekonstruisane, 44 su izabrale seoska domaćinstva, a 68 socijalne stanove.

Evropska unija je za prvu fazu projekta donirala 1,9 miliona evra, a za drugu 1,5 miliona.

  Najnoviji izveštaji JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" za Borču i Kotež

Stanovi Ovča, LOBI

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je važno da porodice obuhvaćene programom stambenog zbrinjavanja ostvaruju punu uslugu sistema socijalne zaštite, socijalizacije i integracije u društvo.

– Izrađuju im se lične karte, deca se upisuju u škole i prati se njihovo redovno školovanje, a Romkinjama je dostupna puna zdravstvena zaštita u više od 150 porodica navodi ona.

Mnoge romske porodice doseljene pred gradnju Belvila u Jabučki rit su ranije iskazivale nezadovoljstvo, a ovo je za njih korak napred u rešavanju problema stanovanja.

Povezane teme:

2 komentara

  1. Bravo… Više prava nego Srbima!!! Toooooooooooooooooo!!!! Gde su stanovi za Srbe socijalne slučajeve??

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh