Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Romi iz Makiša, Resnika i Jabučkog rita prvi stanari u Ovči

u Vesti od

Romske porodice koje žive u beogradskim naseljima Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Kijevo i Jabučki rit trebalo bi danas da počnu da se sele u novoizgrađene socijalne stanove u naselju Ovča, kao i u seoska domaćinstva.

Beoinfo navodi da je preseljenje 44 porodice sa 222 osobe u okviru projekta zbrinjavanja romskih porodica „Sagradimo dom zajedno“ koji Grad Beograd sprovodi sa Evropskom unijom i Kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu (Unops).

Stanove u Ovči izabrale su 22 porodice, a u prethodnoj fazi je zbrinuto oko 120 porodica od kojih su kuće 10 porodica rekonstruisane, 44 su izabrale seoska domaćinstva, a 68 socijalne stanove.

Evropska unija je za prvu fazu projekta donirala 1,9 miliona evra, a za drugu 1,5 miliona.

Zanimljivo:  Planirana isključenja struje u sledećih par dana na levoj obali

Stanovi Ovča, LOBI

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je važno da porodice obuhvaćene programom stambenog zbrinjavanja ostvaruju punu uslugu sistema socijalne zaštite, socijalizacije i integracije u društvo.

– Izrađuju im se lične karte, deca se upisuju u škole i prati se njihovo redovno školovanje, a Romkinjama je dostupna puna zdravstvena zaštita u više od 150 porodica navodi ona.

Mnoge romske porodice doseljene pred gradnju Belvila u Jabučki rit su ranije iskazivale nezadovoljstvo, a ovo je za njih korak napred u rešavanju problema stanovanja.

Povezane teme:

2 komentara

  1. Bravo… Više prava nego Srbima!!! Toooooooooooooooooo!!!! Gde su stanovi za Srbe socijalne slučajeve??

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh