in

Romi se sele iz Jabučkog Rita

Romi se sele iz Jabučkog Rita - 07.02.2014
Romi se sele iz Jabučkog Rita - 07.02.2014

Sugrađani romske nacionalnosti nisu zadovoljni uslovima života u Jabučkom Ritu pa se veliki broj njih odselio a nadležni ne znaju gde. Romi su bili nezadovoljni jer su previše udaljeni od centra grada, kao nemogućnošću da se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina

Naselje na levoj obali Dunava Jabučki Rit nije bilo idealna lokacija za Rome koji su tu preseljeni iz Belvila pa je većina njih odlučila da se iseli.

Iako su im obezbeđeni svi uslovi za život, već na početku su iskazivali svoje nezadovoljstvo lokacijom jer je naselje 25 kilometara udaljeno od centra grada. Takođe, problem je što moraju da se bave sakupljanjem papira i drugih sekundarnih sirovina a u JabučkomRitu takvog posla nema.

Nezadovoljstvo je kulminiralo iseljavanjem nekog broja Roma iz ovog naselja a nadležni ne znaju gde su ti ljudi otišli.

Podsećamo – Romi iz naselja Belvil još krajem aprila 2012. godine preseljeni su u Jabučki Rit gde je postavljeno 30-ak kontejnera u kojima je živelo 25 porodica. Imali su stuju i vodu ali su bili nezadovoljni jer su suviše daleko od Beograda.

Građani Jabučkog Rita su se u početku protivili tome što će živeti na novoj lokaciji, policija je često intervenisala zbog tuča i svađa a često je lomljen i inventar.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Besplatni treninzi karatea u Borči

    Besplatni treninzi karatea u Borči

    Besplatne kreativne radionice za naše mališane

    Besplatne kreativne radionice za naše mališane